Kıbrıs

1 Haziran Dünya Çocuk Günü nedeniyle Ataoğlu mesaj yayımladı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, “Çocuklarımız, geleceğimizin teminatı, umudumuz ve en değerli varlıklarımızdır” dedi.

Ataoğlu, ‘1 Haziran Dünya Çocuk Günü’ nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajında çocuklara seslenerek, “Sizler, hayal gücünüzün sınırlarını zorlayan, merak dolu, öğrenmeye açık ve güçlü bireylersiniz. Her birinizin kendine özgü yetenekleri ve potansiyeli var” diyen Ataoğlu, çocukların en iyi şekilde gelişmesini sağlamak, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimlerini güvence altına almak için çalıştıklarını vurguladı.

Her çocuğun temel haklarına saygı duyulması, güvende hissetmesi ve sevgiyle büyütülmesinin en büyük öncelikleri olduğunu kaydeden Ataoğlu, “Unutmayalım ki her birinin birer hikayesi, hayalleri ve umutları var. Bizler, sizlerin yanınızda, destekçiniz ve güvenceniziz. Size sevgiyle yaklaşmak, haklarınızı korumak ve sağlıklı bir çocukluk geçirmeniz için gereken her türlü imkanı sağlamak için varız. Sizler çok değerlisiniz ve dünyanın en önemli varlıklarısınız. Hayatınız boyunca sevgiyle büyümeye, öğrenmeye ve başarılı olmaya devam edeceğinizden emin olun. Sizlerin gülüşü, geleceğimize umut ve aydınlık getirecek” dedi.

Dünya Çocuklar Günü’nü kutlarken içlerinde bir burukluk ve hüzün de taşıdıklarını kaydeden Ataoğlu şunları ifade etti:

“Acısını içimizde hissettiğimiz en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı kaybetmek yüreklerimizi halen parçalıyor. Onlar, yaşamlarının baharında, sevgiyle dolu bir geleceğe adım atmak için beklerken, ansızın aramızdan ayrıldılar. Onlar, asla unutulmayacak, sevgiyle anılacaktır.

Depremde hayatını kaybeden çocuklarımıza sonsuz sevgilerimi gönderiyor, sevgili ailelerine güç ve dayanıklılık diliyorum. Şampiyon Meleklerimiz her zaman kalplerimizde yaşayacaktır.

Tüm çocukların haklarına saygı gösterildiği, sevgi dolu bir dünya diliyorum. Sizlere güzel bir gelecek, mutluluk ve başarılarla dolu bir yaşam temenni ediyorum.”

Bir yanıt yazın