Kıbrıs

1. KKTC Aile Çalıştayı sona erdi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Destek Komitesi ile Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin paydaşlığında düzenlenen 1. KKTC Aile Çalıştayı sona erdi.

Aralarında Türkiye Cumhuriyeti Aile Bakanlığı uzmanlarının ve birçok üniversiteden akademisyenin yer aldığı, kurum, kuruluş ve ilgili bakanlıklardan yaklaşık 200 bireyin katılımıyla gerçekleşen ve iki gün süren çalıştayda, aile içi sıkıntılar ve boşanma nedenleri ele alındı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar çalıştayın ikinci ve son gününde yaptığı konuşmada, 1. KKTC Aile Çalıştayı’nın hayata geçirilmesinin önemine işaret etti.

Boşanmanın, evlenme kadar hukuki bir hak olduğunu kaydeden Sibel Tatar, boşanma konusunda devletin boşanma süreci yaşayanlara destek olması gerektiğini belirterek; “Bireyler ve çocuklar ortada bırakılmasın. Destek olunsun dedik” şeklinde konuştu.

Bu konunun siyasi boyutlara çekilmesine ve malzeme yapılmasına fırsat vermemek gerektiğine işaret eden Sibel Tatar; “Şahısların fikirlerini ve bu kadar güzel emeğin bir araya gelmesini çirkinleştirerek başka konulara çekilmesine hiçbirimiz fırsat vermeyelim” dedi.

Hazırlanan sonuç raporlarında adil bir şekilde tüm görüşlere saygı gösterilmesinin önemine değinen Sibel Tatar, çalıştayda ortaya konulan görüş ve düşüncelerin hiçbirinin göz ardı edilmeyeceğini dile getirdi.

Sibel Tatar, sorunların Cumhuriyet Meclisi’nde dile getirilmesi görevini üstlenen milletvekillerinin bu konulara ilgi göstermesi gerektiğine de dikkat çekti.

Prof. Dr. Sibel Dinçyürek de, 1. KKTC Aile Çalıştayı ile ilgili olarak hazırlanan ön raporu paylaştı.

 

Bir yanıt yazın