Manşet

13. Hamsi Festivali gerçekleştirildi

Karadeniz Kültür Derneği’nin, Trabzon Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde bu yıl 13.sünü gerçekleştirdiği Hamsi Festivali bugün Gazimağusa Pazar Yeri’nde yapıldı.

Etkinlikte binlerce vatandaşa Karadeniz kültürünün vazgeçilmezi hamsi ve guymak dağıtıldı, horon gösterisi yapıldı.Etkinlik ilk olarak protokol konuşmalarıyla başladı.

İlk konuşmayı yapan KKTC Karadeniz ve Kültür Derneği Başkanı Murat Zeki Civelek, Hamsi Festivalinin bu yıl  13.sünü düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, etkinliğe katkı koyan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Büyükelçilik ve Gazimağusa Belediyesine teşekkür etti.

Dünyanın her yerinde mutlaka bir Karadenizli’nin var olduğunu söyleyen Civelek, dolayısıyla bu gönül bağıyla kurulan köprülerin ilelebet sürdürülmesi dileğinde bulundu.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de konuşmasında ilk olarak böylesi anlamlı bir etkinliğe katkı koymaktan duydukları mutluluğu belirtti. Arter Corona testleri pozitif çıkan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşine ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a geçmiş olsun dileklerini iletti,acil şifalar diledi.msi Fe

Etkinliğe katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da yaptığı konuşmada, Anavatan’dan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Trabzon’un 18 farklı ilçesinin selamlarını getirdiğini kaudetti.

Murat Zorluoğlu Kıbrıs davasının, tarihi mücadele uğruna canlarını feda eden bir milletin davası olduğunu vurguladı.

Zorluoğlu Kıbrıs Türkü’nün hür yaşama mücadelesinin bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de konuşmasında “bu topraklarda Türklüğün ve kültürün yaşatılması uğruna şehit olanları rahmetle anıyorum” diyerek başladı.

Başçeri, Anadolu ile KKTC aradındaki gönül bağının ifadesi olan bu tür etkinliklerin daima süreceğine olan inancını dile getirerek, aynı kültürün insanları olduğumuzu kaydetti ve bu birlikteliğin artarak devam etmesinin önemine vurgu yaptı.

Başçeri konuşmasında, Gazimağusa Başkonsolosluğu’ nun yakında ihalesinin tamamlanarak yer tespitinin gerçekleşeceğini inşaatının da başlıyacağını açıkladı.

Etkinlikte son konuşmayı Başbakan Faiz Sucuoğlu yaptı.

Başbakan Sucuoğlu kendi ayakları üzerinde duran bir KKTC yaratmak için Karadeniz halkının desteğinin göz ardı edilemeyeceğini kaydetti.

Sucuoğlu TC ve KKTC’nin birlikte, iki ayrı devlet ancak tek bir millet olarak etle tırnak misali olduğunu ve böyle de devam edeceğini vurguladığı konuşmasında, önümüzdeki günlerde kurulacak yeni hükümetle birlikte KKTC’nin hak ettiği refaha kavuşması için uğraş vereceklerini söyledi ve ” 10-12 ay içinde inşallah hedeflenen noktaya ulaşacağız” dedi.

“Bizlerin görevi sizlerin sorunlarını çözmektir, kapılarımız herkese açıktır” şeklinde konuşmasını sürdüren Bsşbakan Sucuoğlu,bu mücadelenin hep birlikte, inanarak verileceğini ifade etti.

Etkinlikte daha sonra Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları horon ekibi muhteşem bir horon gösterisi sundu ve ikramlar yapıldı.

Bir yanıt yazın