Sağlık

3. Ege Kuzey Kıbrıs Pediatri Sempozyumu bugün başladı

 

Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu, Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile Pediatrik Acil Platformu işbirliğinde 3. Ege Kuzey Kıbrıs Pediatri Sempozyumu gerçekleştiriliyor.
Girne’de bu sabah açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyum 3 gün sürecek.

İlk konuşmayı yapan Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Ayşe Sayılı Erenel, faaliyetleri ve araştırmalarına ilişkin bilgi veri.

Erenel, Covid 19 süreci nedeniyle tüm dünyanın zor bir süreçten geçtiğini hatırlattı ve yaşamın her alanında etkisini gösteren salgının en çok da çocukların yaşamını etkilediğine dikkat çekti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi adına , Profesör Doktor Savaş Kansoy da bilimsel veriler, tıptaki en yeni gelişmeler sorunlar ve tecrübelerin paylaşıldığı, alandaki doktorların iletişimlerinin geliştiği sempozyumun önemine işaret etti.

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Yonca Morris de, mesleki bilimsel etkinliklere her türlü desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.

 

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Doktor Özlem Gürkut ise konuşmasında tüm dünyanın pandemi nendeniyle zor zamanlardan geçtiğini, Covid-19 salgınının , çocukların sadece sağlığını değil, eğitimlerini ve sosyal gelişimlerini de olumsuz etkilediğini anlattı.

KKTC’de bu güne kadar görülen 79 bin 845 Covid-19 vakasının, yüzde 24’ünü oluşturan kısmının, 19 bin 766 vaka sayısı ile 0-17 yaş arası çocukların oluşturduğuna dikkat çeken Gürkut, konuşmasında aşılanmanın önemine de vurgu yaptı..

CTP Milletvekili Doktor Sıla Usar İncirli de Covid 19’un tüm dünya ülkeleri gibi Kuzey Kıbrıs’ta da zor durumlar yarattığını , tüm dünyada , sağlık, ekonomi ve sosyal yaşamda ciddi yıkılmlar yaşandığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından bilimsel oturumlara geçildi.

3 gün sürecek sempozyum boyunca çocuk hekiminin acil uygulamalarda sıklıkla karşılaşabileceği konular uzmanların anlatımları ile interaktif olgularla, irdelenecek ve eğitici bilimsel program yapılacak.

Sempozyumun son gününde ise gelişimsel sorunu olan çocuğa yaklaşım paneli düzenlenecek.

Bir yanıt yazın