Sağlık

Sağlık Bakanlığı okullarda ağız ve diş sağlığı taramalarına başlıyor

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin, 20 Mart Dünya Ağız ve Diş sağlığı günü etkinlikleri çerçevesinde 20-31 mart tarihleri arasında Lefkoşa bölgesinde Ağız ve Diş sağlığı taramasına başlayacağını açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Bakan Altuğra, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesinin mobil hizmet aracı ile okullara diş hekimleri birlikte gidilerek 2’inci ve 3’cü sınıf öğrencilerinin muayenelerinin yapılacağını kaydetti.

Ağız ve diş sağlığının genel sağlığın çok önemli bir parçası olduğuna işaret eden Altuğra, ağız ve diş sağlığının korunması davranışının temellerinin erken yaşlarda atılması gerektiğini belitti.

Ağız ve diş sağlığı problemlerinin çocuklarda sıklıkla görülen sağlık problemlerinden biri olduğunu kaydeden Altuğra, ağız ve diş sağlığı probleminin çocuklarda büyüme ve gelişme bozukluklarının yanısıra şiddetli ağrı, yeme zorluğu, yetersiz beslenme, uyku bozukluğu ve ağızda kötü koku ile sonuçlanabildiğine dikkati çekti.

Altuğra, bu olumsuzluklar sonucu toplumdan dışlanma ve özgüven sarsılması gibi birçok sorunun ortaya çıkabileceğini belirterek, bu nedenle çocukların ağız-diş sağlığını önleyici muayene ve kontrollerin yapılmasının oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Altuğra, taramaları tüm okullarda yaygınlaştırma hedefinde olduklarını belirtti.

Sağlık Bakanı Altuğra “Okul çağında ağız ve diş sağlığına gereken önemin verilmesi daha sağlıklı bir yaşam sürdürmeye olanak sağlamakta ve sağlıklı nesiller açısından halk sağlığında öncelik taşımaktadır. Sağlık Bakanlığı Temel sağlık Hizmetleri Dairesi olarak çocuklarımız ve halk sağlığına büyük önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

SB

Bir yanıt yazın