Manşet

Adıyaman’a giden ilk Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Ekibi yurda döndü

Türkiye’de meydana gelen deprem felaketi sonrasında, Adıyaman’da arama kurtarma çalışmalarına katılan ilk Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Ekibi Ada’ya döndü.

Ekip, Girne Turizm Limanı’nda törenle karşılandı.

24 kişilik , Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ekibinin yanı sıra Polis Genel Müdürlüğü Özel Harekat Müdürlüğü’ne bağlı 25 kişilik bir ekip de aynı gemiyle adaya döndü.

Ekip, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca ve çalışma arkadaşları tarafından kırmızı güllerle karşılandı.

Karşılama töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC’den ekiplerin çok hızlı bir şekilde büyük kayıpların yaşandığı deprem bölgesine gittiğini belirterek, büyük umutlarla Adıyaman’a giden ekiplerin, KKTC kafilesine canlı olarak ulaşamadığını ancak Adıyaman’da birçok enkaza müdahale ederek kurtarma yaptığını kaydetti.

Yaşanan sürecin, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın depreme hazırlıklı olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Ataoğlu, olası bir depreme her an hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Hükümetin, Başbakan Ünal Üstel’in talimatıyla, aldığı kararlarla , Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliğiyle de işbirliğinde binaların kontrol edilmesi depreme dayanıklılıklarının kontrol edilmesi için çalışma başlatılacağını dile getiren Ataoğlu, oluşturulacak raporlarla , konunun masaya yatırılarak , alınması gereken tedbirlerin , eksikliklerin değerlendirileceğini söyledi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Atilla Karaca da, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinin herkesi derinden etkilediğini belirtti.

Depremin ardından ekiplerinin, denizden ve karadan süratle Türkiye’ye ulaşarak, arama kurtarma çalışmalarına katkı sağladığını dile getiren Karaca, deprem bölgesinde insan üstü bir çalışma sergileyen sivil savunma ekiplerine teşekkürlerini sundu.

Bundan sonraki süreçte de yaşanabilecek bu tür afetlere hazırlıklı olmak için ellerinden gayreti göstereceklerini söyleyen Karaca,bu amaçla Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile istişare içinde olduklarını dile getirdi..

Sivil Savunma ekibinde yer alan Cemal Betmezoğlu ve Hüseyin Soybir de, yaşadıklarını basınla paylaştı.

“İsias Otel enkazında kalan Gazimağusa Türk Maarif Koleji ekiplerini canlı olarak çıkarmak isteseler de, binanın buna izin vermediğini dile getirdi.
Kafileye canlı olarak ulaşamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Adıyaman’daki arama kurtarma çalışmaları sırasında, çocukların aileleriyle bir arada olduklarını, ailelerin de üzüntülerine rağmen kendilerine yardımcı olmaya çalıştığını dile getiren Soybir, arama kurtarma çalışmaları sırasında, ihtiyaç duydukları tüm teknik desteği anında sağlayan yetkililere de teşekkürlerini sundu.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ekibi, Girne Turizm Limanı’ndan sonra Lefkoşa Kabristanlığı’na geçerek , deprem nedeniyle Hatay’da yaşamını kaybeden Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı personeli Amaç Arnavutoğlu’nun kabrini ziyaret etti.

Bir yanıt yazın