Kıbrıs

Amcaoğlu:Hellim’in Avrupa pazarına girmesi için sürdürülen çalışmalar kapsamında KKTC’deki imalatçı firmaların başvuruları değerlendirilmeye başlandı

Başbakanlık Müsteşarı ve Hellim Koordinasyon Kurulu Başkanı Hüseyin Amcaoğlu ’de yayınlanan ’18’inci Saat’ programına katılarak Hellim’in Avrupa pazarına girmesi için sürdürülen çalışmalar kapsamında KKTC’deki imalatçı firmaların başvurularının değerlendirilmeye başlandığını açıkladı.

Amcaoğlu, ilk başvurunun geçtiğimiz hafta yapıldığını, sürecin öngörüldüğü şekilde işlediğini ve ülkedeki diğer imalatçı firmaların da başvuru için hazırlık yaptığını açıkladı.

Rum tarafının süt oranları, hayvan ırkları, hellimin şekli ve ağırlığıyla ilgili değişiklik taleplerini basından takip ettiklerini belirten Amcaoğlu, tescile yönelik değişikliklerin ortak mutabakat yoluyla sonuçlandırılmasının önem arz ettiğini vurguladı.

Amcaoğlu, PDO’nun uygulama tüzüğünde de belirtildiği gibi, Avrupa Komisyonu’nun koordinasyonunda her iki taraftaki paydaşların yer alacağı çalışma grubu oluşturulması ve konuların bu platformda ele alınması gerektiğini söyledi.

Hüseyin Amcaoğlu, sağlık denetimleri için Avrupa Komisyonu tarafından bağımsız denetim kurulu atanmasına karar verildiğini anımsattı.Amcaoğlu, “Bu karara rağmen herhangi bir atama yapılmadı. Sürecin devam edebilmesi için bu konuda gerekli atamanın yapılması zorunluluk arz ediyor” dedi.  Amcaoğlu, KKTC’nin üzerine düşeni yapmakta olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın