Kıbrıs

Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Destek Bölümü Genel Müdürü Nava, Güzelyurt Belediyesi’nin AB kaynaklı yatırımlarını yerinde inceledi

Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Destek Bölümü Genel Müdürü Mario Nava, Güzelyurt Belediyesi’nin Avrupa Birliği finansmanı ile yapılan yatırımlarını yerinde inceledi.

Güzelyurt Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Destek Bölümü Genel Müdürü Mario Nava başkanlığındaki heyet önceki gün Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve belediye teknik ekibi, Atıksu Arıtma Tesisi ile buna entegre tesisleri ziyaret etti.

Heyet, 2012 yılında hizmet giren Güzelyurt Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi ardından yine Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Arıtılmış Atık Suyun Tarımsal Amaçlı kullanımı” projesini yerinde inceleme fırsatı buldu. 

Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Destek Bölümü Genel Müdürü Mario Nava, Avrupa Birliği finansmanı ile yapılan yatırımların başarı ile yürütüldüğüne dikkat çekerek, Güzelyurt Belediyesi’nin Atık Su Arıtma Tesisi kapasite artırımı projesi ihalesinin tamamlandığını ve yakın zamanda temellerinin atılmasının öngörüldüğünü, bundan sonraki projeler için katkılarının devam edeceğini söyledi. 

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da, Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Tesisi projesinin Avrupa Birliği’nin katkılarıyla 2012 yılında hizmete girmesinden sonra bu projenin devamı olan Güzelyurt Atık Su Arıtma Tesisinde, “Arıtılan Atık Suyun yeniden kullanımı” projesinin yine AB finansmanı ile tamamlandığını söyledi.
Özçınar, Atık Su Arıtma Tesisi yanında, Arıtılmış Suyun Tarımsal Amaçlı kullanılmasına yönelik projenin Güzelyurt Belediyesi’nin gerçekleştirdiği en önemli projelerden biri olduğunu vurguladı.
Arıtılmış atık suyun tarımsal amaçlı kullanılmasına yönelik yapılan projenin narenciye sektörüne hayat vereceğini ve çevre dostu, çevreyi koruyan bir proje olduğunu ifade eden Özçınar, Güzelyurt Belediyesi’nin Arıtma Tesisi kapasite artırımı projesi için ihalenin tamamlandığını ve temellerinin yakın bir zamanda atılacağını sözlerine ekledi.  

Bir yanıt yazın