Kıbrıs

Bakan Çavuşoğlu, Anadolu Üniversitesi heyetini kabul etti

 

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu; Anadolu Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet töreni kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunanEskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Sözen, Prof. Dr. İbrahim Kaya ve Prof. Dr. Fatih Temizel’i Cumhuriyet Meclisi’nde kabul etti.

Bakan Çavuşoğlu: “Anadolu Üniversitesi yükseköğretimde global bir marka”

Anadolu Üniversitesinin açık ve uzaktan eğitimde dünyanın öncü kurumları arasında olduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Anadolu Üniversitesinin Kıbrıs Türk halkına 40 yıldır yükseköğretim alanında çok önemli hizmetler sunduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, KKTC ve Anadolu Üniversitesi arasında kurulan iş birliğinin artarak devam etmesi için Millî Eğitim Bakanlığı olarak dün olduğu gibi bugün degereken tüm destekleri vereceklerini sözlerine ekledi.

Rektör Erdal: “KKTC’deki eğitim iş birliklerimiz için çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik”

Gerçekleştirdiği ziyaretler hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Erdal ise “Öncelikle Başbakan Sayın Ünal Üstel ile başlayan görüşmelerimize Milli Eğitim Bakanı Sayın Nazım Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Sayın Dr. Ziya Öztürkler’i ziyaret ederek devam ettik. Sayın Çavuşoğlu ile var olan iş birliklerini geliştirmek ve yeni iş birlikleri oluşturmak konusunda çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Öztürkler de bizi ağırlayarak çalışmalarımız hakkında bilgiler aldı. Sayın Çavuşoğlu ve Sayın Öztürkler’e misafirperverlikleri ve destekleri için çok teşekkür ediyorum. Anadolu Üniversitesi olarak Kıbrıs Türk halkına sunduğumuz hizmetleri geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın