Kıbrıs

Bakan Oğuz, GİKAD üyeleri ile görüştü

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) Başkanı İçim Kavuklu ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Dernek yetkilileri Bakan Oğuz’a yürütmekte oldukları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ayrıca görüşmede, dernek bünyesinde bulunan arazide aromatik bitki üretimi ile ilgi projelerini anlatılar. Aromatik bitki yetiştirciğinin başarlı sonuçlar elde edilmesi için uygun çeşit ve materyal konularında yardım talepte bulundular.

Bakan Oğuz, aromatik bitkiler konusunda Tarımsal Araştırma Enstitüsü bünyesinde bulunan çeşit ve denemelerle ilgili bilgi verdi. Tarımsal Araştırma Enstitüsü istasyonlarında ülkemize uygun aromatik bitkilerin çoğaltılarak, ülke ekonomisine katma değer yaratması için üretim yapılabileceğini belirtti. Bakan Oğuz, tarımda bu şekilde alternatif olacak ürün yetiştiriciliği ile ekonomik anlamda gelir çeşitliği sağlanacağını ifade etti.

Bakan Oğuz, sivil toplum örgütleriyle birlikte yürütülecek eğitim ve bilinçlendirme kampanyalarıyla birlikte aromatik bitki üretimininin gelişmesinin sağlanabileceğinin altını çizdi.

Bir yanıt yazın