Kıbrıs

BAY-SEN’in organizasyonuyla çalışanlarına sağlık taraması yapıldı

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası, BAY-SEN, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi ile işbirliği içinde kurum personeline yönelik olarak Genel Erken Tanı tarama testi yaptırdı.

Sendikanın organizasyonu ile 3 gün boyunca kuruma gelen Sağlık Bakanlığı personeli 49 yaş altı personele Böbrek Hastalıkları, Hipertansiyon ve Diyabet taraması gerçekleştirdi.

BAY-SEN Başkanı İbrahim Kanat erken teşhis hayat kurtarır ilkesiyle hareket ettiklerini belirterek Sağlık Bakanlığına bağlı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi ile temasa geçtiklerini ve 49 yaş altı personele Böbrek Hastalıkları, Hipertansiyon ve Diyabet taraması yaptırdıklarını söyledi.

49 yaş üzeri personelin taramalarının ise Erken Tanı Merkezinde yapılacağını belirten Kanat, çalışanların sağlığının önemine işaret ederek bu tür projelerin her yıl tekrarlandığını ifade etti.

Çalışanların duyarlılık göstererek testlerini yaptırdığını belirten Kanat, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi personeline katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bir yanıt yazın