KıbrısManşet

Bengihan:” ‘Göç yasası geçmeyecek.’ dendi tam tersi oldu

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan katıldığı bir programda, “Derviş Eroğlu görevdeyken, bize ‘Göç yasası geçmeyecek ve ‘eşit işe eşit ücret verilecek’ gibi birçok konuda imzalı kâğıt vermişti. Nasıl yapacağı sorulduğunda ‘formül cebimde’ demişti ancak tam tersi oldu. Umarım Faiz Sucuoğlu’nun verdiği sözler de böyle olmaz” dedi.

Bengihan, seçim sürecinde hemen hemen tüm siyasi partilerin “kamu reformunun uygulanacağı” sözü verdiğini ama bu reformun yine yapılamayacağını, çünkü siyasilerin aslında kamuda reform istemediğini vurguladı.

‘Çalışmıyorlar’ genellemesi yanlış

Kamu görevlileri için genelleme yapıp “çalışmıyorlar” denmesinin de yanlış olduğunu belirten Bengihan, çok yoğun ve çok iyi çalışan kamu görevlileri olduğunu, çalışmayanların, siyasiler tarafından kollananlar, şımartılanlar olduğunu vurguladı.

“Müşavirlik tam olarak kalkmadı”

Müşavirliğin tam olarak kalkmadığını ifade eden Bengihan, “Görevden alındıktan sonra eski görevine geri dönmeleri yeterli değil. Emekli Yasası’na göre müdür veya müsteşarlığa yükselenler çalışırken çektiği en yüksek maaştan emekli olur. Müşavirlik tam olarak kalkmadı. Yeni sistemle otorite ve hiyerarşi bitirildi. ‘Müşavirliği kaldırdık’ diyorlar. Halbuki kamuyu bilmeyen uyarılara rağmen kamuda düzenleme yapılmak istendi. Akademisyenler okula öğrencilerinin başına döner ancak müdürler emir verdiği kişilerin altında çalışmak zorunda kalır. Daha önce emir verdiği dairede emir alır duruma getirildiler” dedi.

Bir yanıt yazın