Kıbrıs

Çağ-Sen: Li-Koop’ta hakkımızı alana kadar süresiz grevdeyiz

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (ÇAĞ-SEN), çalışanların maaş, ücret ve özlük haklarının “olması gereken noktaya çıkarılarak ödenmesi” talebiyle, Lefkoşa İktisat Kooperatifi’nde (Li-Koop) süresiz grev uygulayacağını bildirdi.

Sendikadan yapılan açıklamada, grevin, 1 Şubat Salı günü mesai başlangıcında başlayacağını kaydetti.

Çağ-Sen Başkanı Mehmet Davulcu yazılı açıklamasında, çalışma barışının korunup hizmet üretiminin devam etmesi için ellerinden geleni fazlasıyla yapma çabası gösterdiklerini ifade etti.

Li-Koop çalışanlarının da ülkedeki herkes gibi yüksek hayat pahalılığı karşısında büyük oranda fakirleştiğine işaret eden Davulcu, şöyle devam etti:

“Talebimiz son derece açık ve nettir; açlık seviyesinin altına düşen maaş ve ücret ve özlük haklarımızın olması gereken noktaya çıkarılarak ödenmesidir.

Bu amaçla, 421996 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev Ve Referandum Yasası’nın 16 (1) maddesi gereği olarak Li-Koop iş yerinde süresiz grev uygulayacağımızı, grevin başlama tarihinin 1 Şubat 2022 (Salı) mesai başlangıcı olacağını işveren tarafına ve ilgili bakanlığa bildirmiş bulunmaktayız.

İş bırakma eylemimiz yasal haklarımızı alıncaya kadar sürecektir. Bu süreçte hizmet alamayacağı için mağdur olacak Li-Koop üyelerinden peşinen özür diler, mağduriyetimizin giderilmesi mücadelemizde  desteklerini bekleriz.

Sendikamızın, eylem başlamadan önce veveya eylem sürecinde olumlu sonuç verme amaçlı her türlü diyaloğa açık olduğunu da önemle belirtmek isteriz.”

 

Bir yanıt yazın