Kıbrıs

CTP Heyeti Lefke, Gaziveren ve Doğancı’yı ziyaret etti

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ile parti milletvekilleri Lefke, Gaziveren ve Doğancı’da üreticilerle bir araya geldi.

Erhürman, Lefke’de gerçekleştirdiği konuşmada, tüm kesimlerin kan ağladığı bir dönemden geçildiğini, insanların hayvanlarını yedirebilmek için, geri kalan hayvanlarını sattıklarını ileri sürdü.

Lefke’de yaşayıp da Lefkoşa’da çalışan bazı kadınların işlerinden istifa ettiğinin altını çizen Erhürman, hane halkı ve esnafın sıkıntıda olduğunu belirtti.

İstihdam edecek işçi de bulunamadığını ifade eden Erhürman, kalifiye elemanların tutulamadığını kaydetti.

Erhürman, “Bu sorunların nasıl yayıldığını ve toplumu boğma noktasına geldiğini görüyoruz” dedi.

Kendi içine kapalı kalmayıp dünyayla buluşabilmenin önemine işaret eden Erhürman, turistlerin yüzde 90’a yakınının Larnaka üzerinden geldiğini söyledi.

 

İmkanı olan gençlerin güneyde iş aradığını ifade eden Erhürman, “Enerji, istihdam, talep ve turist noktasında güneye eklemlenmiş duruma gelindi” diye konuştu.

Yaşanan son yangında da çok başlılığın ortaya çıkmasını eleştiren Erhürman, “Yangın krizdir ve yangın çok başlılıkla yönetilmez. Sizin önceden acil durum planınızın hazır olması lazım. Önceden çalışmadıysanız, bu yönetmek değildir” şeklinde konuştu.

Yerel yönetimlerle ilgili de Erhürman, komiteden kriterlerle ilgili raporun çıkmasını beklediklerini söyledi.

Seçim tarihiyle ilgili Anayasa’nın ihlal edildiğini vurgulayan Erhürman, “Tarihin kara sayfasına geçti” dedi.

Belediyelerin, devlet katkısında, maliyenin oyunuyla çok ciddi gelirden mahrum bırakıldığını vurgulayan Erhürman, belediyelerin giderlerinin arttığını fakat gelirlerinin sabit kaldığını belirtti.

Tufan Erhürman, ekonomik koşulların geldiği noktada üretim yapmanın mümkün olmadığına dikkat çekti ve “Bizi üretim ve dünyaya açılma kurtarır” diye konuştu.

Planlı üretimin önemine de işaret eden Erhürman, “İnsanlarımız üretimden kopuyor, üretim anlamını yitiriyor. Hizmetler sektöründe çalışan insanların aldığı para anlamını yitiriyor” dedi.

Gaziveren ve Doğancı’da da üreticilerle bir araya gelen Erhürman, buralarda yaptığı konuşmada,“Biz bu halkın, onurlu ve eşit bir şekilde dünyayla bağlanmasını istiyoruz. Bu gidişin başka açılımı yok” ifadelerini kullandı.

Yaşanan sorunların çözümünün olduğuna vurgu yapan Erhürman, Yeşil Hat Tüzüğü üzerinden ilk defa işlenmiş gıdanın Kıbrıs’ın güneyine ihraç edildiğini hatırlattı.

Söz konusu durumu önemli bir açılım olarak niteleyen Erhürman, “Artık burada ürettiğimizi sıfır gümrükle gönderebileceğimiz bir ortam yakaladık. Bizim planlı üretim yapmamız gerekiyor. Küçük adada üretim yapabileceğimiz topraklar maalesef her gün azalıyor. Dışa açılış kapılarını çok daha iyi değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Bir yanıt yazın