Kıbrıs

Cumhurbaşkanlığı basın resepsiyonu yapıldı…Tatar: KKTC devleti bugün Doğu Akdeniz’de var olduğunu gösterdi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni yıl dolayısı ile basın mensuplarına resepsiyon verdi.

Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı, KKTC’nin tanınma yolunda ilerlediğini söyleyerek, buralara kolay gelinmediğini, çok bedeller ödendiğini ama bugün Doğu Akdeniz’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin var olduğunu vurguladı.

Tatar, Türkiye ziyaretlerinin bazı kesimler tarafından eleştirildiğini söyleyerek, bu ziyaretler sonrasında KKTC’nin ekonomik olarak kalkınması ve Anavatan Türkiye ile varolan iyi ilişkilerin pekiştirilmesinin bir Cumhurbalşkanı olarak görevi olduğunu kaydetti.

“Son 2 yılda bana karşı yapılan acımasız eleştrileri görüyorsunuz ama ben bana yakışanı yapıyorum ve bunlara gülüp geçiyorum” diyen Tatar, eşi Sibel Tatar’ın da bir Cumhurbaşkanı eşi olarak çok çalıştığını ve Cumhurbaşkanlığı sosyal projelerine imza attığını söyleyerek eşi Sibel Tatar’a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasının sonunda, herkesin yeni yılını kutlayarak, 2023 yılını hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın konuşmasındanb sonra, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından geçen iki yılını anlatan bir kısa flim gösterildi.

Bir yanıt yazın