Kıbrıs

DAÜ dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında 153’üncü sırada yer aldı

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında 153’üncü sırada yer aldı.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, dünyanın en yaygın referans gösterilen üniversite sıralamalarının yayıncısı olan ve İngiltere’de yayınlanan Times Higher Education (THE), 2022 yılı için dünyada eğitime son 50 yıl içerisinde başlamış en iyi genç üniversiteler sıralamasını açıkladı.

DAÜ, dünya genelinde söz konusu listeye giren üniversiteler arasında 153. sırada yer alma başarısı gösterdi. Geçen yıl 251-300 bandında yer alan DAÜ, bu yıl ilerleme kaydetti.

DAÜ TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 4’ÜNCÜ SIRADA

DAÜ, söz konusu sıralamaya giren Türkiye üniversiteleri arasında ise Koç Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi’nden sonra 4’üncü sırayı elde etti.

Dünya birincisi, Paris Sciences et Lettres – PSL Research University Paris olarak açıklanan listede, Güney Kıbrıs’tan ise 3 üniversite listeye girmeyi başardı.

Dünya genelinde 50 yaşın altındaki genç üniversiteleri eğitim kalitesi, bilimsel araştırmaları, bibliyografik atıfları, uluslararası görünürlüğü ve endüstriyel gelirlerine göre ele alan THE, En İyi Genç Üniversiteler Sıralaması 2022’de genel THE Dünya Listesi’ndeki performans ölçeklerini kullandı.

HOCANIN: “ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK”

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu sıralamada DAÜ’nün elde ettiği başarıdan mutluluk ve gurur duyduğunu ifade ederek, DAÜ’nün ciddi bir ilerleme ile önemli bir başarıya imza attığını vurguladı.

Bir devlet üniversitesi olan DAÜ’nün, uluslararası bağımsız sıralama kuruluşları tarafından dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilmesinin, eğitim ve araştırma kalitesinin bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Hocanın, bu başarıda katkısı olan tüm DAÜ personeline teşekkürlerini iletti.

Bir yanıt yazın