Kıbrıs

DAÜ Hemşirelik Bölümü’nden Gazimağusa Meslek Lisesi Uygulama Anaokulu’na ilk yardım eğitimi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü tarafından Gazimağusa Meslek Lisesi Uygulama Anaokulu’nda ilk yardım yğitimi verildi.

Okul öğretmenleri tarafından talep edilmesi üzerine “İlk Yardım Herkes İçin Her Yerde” sloganıyla yapılan eğitim, teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı olarak verildi.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Medya Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülten Sucu Dağ tarafından teorik bilgi paylaşımı ile başlatılan eğitimde, 2020 AHA ve ERC 2021 Kılavuzları rehberliğinde Yetişkin-Çocuk-Bebek Temel Yaşam Desteği ve Hava Yolu Tıkanıklıkları konuları anlatıldı.Teorik bilginin ardından, Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlileri Gülcan Dürüst Sakallı ve Serpil Çağlıyan Payas eşliğinde katılımcılara anlatılan konuların maketler üzerinde birebir uygulaması yapıldı. Katılımcıların aktif olarak rol aldığı eğitim, soru ve cevap kısmının ve Doç. Dr. Gülten Sucu Dağ’ın kapanış konuşmalarının ardından katılımcılara katılım belgelerinin takdimi ile sona erdi.

İlk Yardım Eğitimi kapsamında, Yetişkin-Çocuk-Bebek Temel Yaşam Desteği ve Hava Yolu Tıkanıklıkları gibi temel konulara ağırlık verilirken, okullarda çocuklara yönelik yapılacak ilk yardım uygulama basamaklarını bilmenin hayat kurtarıcı önemi bir kez daha vurgulandı.

Bir yanıt yazın