Kıbrıs

DAÜ’de BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na yönelik farkındalık etkinlikleri yapıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (DAÜ KENT-AG) ile DAÜ Mimarlık Fakültesi ortaklığında, Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na yönelik “CALL FOR ACTION: We are SDGs!” başlıklı farkındalık etkinliği düzenlendi.

DAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlik, DAÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’ne bağlı Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı “UDES 512 Urban Design and Sustainability-Kentsel Tasarım ve Sürdürülebilirlik” dersinde öğrencilere verilen Serbest Dönem Projesi kapsamında yapıldı. Etkinlik, aynı zamanda dersin yürütücüsü DAÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi ve DAÜ KENT-AG Başkanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara ile Araştırma Görevlisi Lamine Moustapha Adam tarafından yürütülen “DAÜ Kampüsünde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Yönelik Kapasite Artırımı ve Farkındalık” başlıklı bilimsel araştırma projesinin bir adımını da kapsıyor.

Etkinliğe, DAÜ İdari ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhan Şensoy, DAÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi ve DAÜ KENT-AG Başkanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara, akademisyenler, araştırmacılar, DAÜ uluslararası öğrenci birlikleri ve kulüplerinin temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Etkinlik, Araştırma Görevlisi Abdullahi’nin hoş geldiniz konuşması ile başladı ve sonrasında Prof. Dr. Hoşkara’nın ders sunumuyla devam etti. Ders sunumunun ardından sunulan video gösterimlerini soru-cevap kısmı ve tartışmalarla sürdü.

Etkinliğin son aşamasında, DAÜ’de BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na yönelik farkındalık yaratmak üzere, UDES 512 dersinde üretilmiş dönem öğrenci ödevleri, 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi aynı ders öğrenci ödevleriyle birlikte sergilendi.

Bir yanıt yazın