Kıbrıs

DAÜ’de mezuniyet heyecanı

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin  (DAÜ) 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Mezuniyet Töreni Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda bugün yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak farklı üniversite Rektörlerinin gönderdiği mesajlar okundu, sonrasında Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğretim görevlileri Dilşad Asadova ve Maka Rothery tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Törende daha sonra Güz Dönemi mezunları adına  İletişim Fakültesi Doktora mezunu Huri  Yontucu bir konuşma yaparak çok zorlu bir yolculuğu tamamlamaktan duyduğu mutluluğu belirtti.

Yontucu öğrenmenin ve  bilginin paylaşıldıkça değer kazanacağını kaydederek evrensel değerleri zenginleştirmenin en büyük amacı olduğunu, bu düşünceyle geleceğine yön vereceğini söyledi..

DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof.Dr Hasan Demirel de törende yaptığı konuşmada, DAÜ’nin kaliteli eğitimin yanında topluma hizmet noktasında da öncü bir rol üstlendiğini söyleyerek, üniversitenin misyonlarını anlattı.

Demirel konuşmasında mezunlara seslenerek, onların sürekli literatürü takip edip,sorgulamayı bırakmadan,etik değerlere önem vererek kendilerini yetiştirmelerini istedi ve  ” Yolunuz açık,rehberiniz bilim olsun” dedi.

Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan DAÜ Rektörü Prof.Dr Aykut Hocanın  da video mesajı okundu.

Hocanın, mesajında mezunlara seslenerek, onların dünyanın neresinde olursa olsun DAÜ’lü olmanın ayrıcalığıyla hareket etmelerini, alanlarında önemli roller üstlenmelerini istedi.

Aykut Hocanın gençlere sizler bizim en büyük değerimizsiniz diyerek onlara yol açıklığı diledi.

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr.Erdal Özcenk de, bilimin en önemli araç olduğunu söyleyerek mezunların bu yolda tüm engelleri aşarak başarıyla hak kazandığını ve DAÜ ailesinin bir parçası olduklarını kaydetti.

Özcenk mezun gençlerin, nerede olurlarsa olsunlar bilim meşalesini gururla taşıyacaklarına olan inancını dile getirerek, mezunlara yol açıklığı diledi.

Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu da, ülkenin bacası olan yüksek öğretim için atılan başarılı adımlara değinerek, eğitimin kapılarını açık tutabilmek için büyük uğraş verdiklerini, bundan sonra da daha iyisini yapabilmek için katkı koymayı sürdüreceklerini ifade etti.

Bakan Amcaoğlu daha iyisini başarabilmek adına birlikte çalışıldığını belirttiğğ konuşmasını mezun olan gençlere yolunuz açık olsun diye seslenerek tamamladı.

Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ ı temsilen Özel Kalem Müdürü Çağın Zort kısa bir konuşma yaparak, DAÜ’nün ülkenin en köklü üniversitelerinden olduğunu anımsattı ve buradan mezub olan gençleri gönülden kutladı.

Üniversite yaşamının önemli ve büyük emeklerle geçen bir süreç olduğunu belirten Zort, mezun gençleri yetiştiren aileleri ve hocalarını kutladı mezunlara da yol açıklığı diledi.

Törende konuşmaların ardından Doktora mezunlarına cüppe giyimi ve diploma takdimi gerçekleşti,ardından Yüksek Lisans mezunlarına diplomaları verildi.

Doğu Akdeniz Ümiversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi Önlisans ve Lisans Mezuniyet törenleri ise yarın gerçekleştirilecek.

Bir yanıt yazın