Kıbrıs

DAÜ’nün fen, işletme ve ekonomi ile mühendislik alanları dünyanın en iyileri listesinde

İngiltere’de yayınlanan Times Higher Education (THE) tarafından dünyanın en iyi üniversiteleri sıralaması alan bazında açıkladı, listede Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) de yer aldı.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, DAÜ’nün bir devlet üniversitesi olarak kalitesini çeşitli dünya sıralamalarında kanıtladığını belirterek, bu sıralamaların başarının göstergesi olduğunu söyledi.

Hocanın, hedefin dünyanın en iyileri arasında yer almak olduğunu kaydederek, KKTC yükseköğretim alanının öncü üniversitelerinden biri olan DAÜ’nün dünyada ve bölgede en üst sıralarda yer almasına katkı koyan tüm DAÜ çalışanlarına teşekkürlerini ileterek, başarılarının devamını diledi.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Medya Müdürlüğü’nden verilen bilgi şöyle:

“DAÜ, Fen Bilimleri alanında geçen yıl yer aldığı 251-300 bandını 201-500 bandına taşıyarak, listeye KKTC’den giren tek üniversite olma başarısını gösterdi. Bu alanda listede Kıbrıs adası genelinde üç, Türkiye Cumhuriyeti genelinde ise 42 üniversite yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri arasında Düzce Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi 301-400 bandında ikinci sırayı paylaşırken, Sakarya Üniversitesi ise 401-500 bandında üçüncü sırayı elde etti.

DAÜ İşletme ve Ekonomi alanında listeye KKTC’den girme başarısını gösteren tek üniversite olurken, Kıbrıs adası genelinde ve Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri genelinde ise ikinci bantta yer aldı. 13 Türkiye Cumhuriyeti üniversitesinin yer aldığı listede birinci sırayı 176-200 bandında yer alan Bilkent Üniversitesi ile Koç Üniversitesi paylaşırken, 201-250 bandında yer alan DAÜ ikinci sırayı, 301-400 bandında yer alan Sabancı Üniversitesi ise üçüncü sırayı elde etti. Listeye Kıbrıs adası genelinde dört üniversite girebildi.

Mühendislik alanında ise geçtiğimiz yıl 301-400 bandında yer alan DAÜ, 251-300 bandına ilerleme başarısını gösterdi. Bu alanda listeye Kıbrıs adası genelinde dört üniversite girerken, DAÜ listede yer alan 44 Türkiye Cumhuriyeti üniversitesi arasında Bahçeşehir Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi ile üçüncü sırayı paylaştı.”

Bir yanıt yazın