Kıbrıs

Doktor Küçük Parkı ve Anıtı açıldı

Yenilenerek adı İskele Boğaz Parkı’ndan ‘Dr. Fazıl Küçük Parkı’ olarak değiştirilen park ve içerisine yaptırılan Dr. Fazıl Küçük anıtı düzenlenen törenle açıldı

İskele Belediyesi tarafında, Dr. Fazıl Küçük adına yaptırılan park ve anıtın açılış töreni saygı duruşu ve ardından da İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Bekirpaşa Lisesi öğrencilerinden Merdan Kömürcü’nün Dr. Fazıl Küçük’ün özgeçmişini okumasının ardından törende Dr. Fazıl Küçük Vakfı Yönetim Kurulu ve mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Küçük konuşma yaptı.

Küçük, açılışı gerçekleştirilen anıt ve parkın Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin bir sembolü olduğunu söyledi.

Bölge okul öğrencilerinin okudukları şiirlerle devam eden törende konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise, Dr. Fazıl Küçük’ün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının ardından “bugünleri de gördüm ya artık rahatlıkla ölebilirim” sözlerini anımsatarak, merhum liderin adını İskele Boğaz Parkında yaşatılmasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını kaydetti.

Sadıkoğlu, merhum Lider Küçük’ün Kıbrıs Türk Halkının özgürlüğü için büyük mücadeleler verdiğini, ülkesine, milletine ve halkına olan bağlılığını her fırsatta gösterdiğini anlattı.
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da Dr. Fazıl Küçük’ün kendisinin toplum için feda ederek mücadele veren bir lider olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk Tarihinde çok önemli yerlere sahip olan liderlerin gelecek nesillere anlatılmasının önemine değinen Bakan Çavuşoğlu, Rum ve İngilizlerin baskısı altında kıt imkanlarla Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve varoluş mücadelesine büyük katkı sağlayan Dr. Fazıl Küçük’ü rahmet ve şükranla andığını kaydetti.
Bakan Çavuşoğlu, “Burada dikilen anıt özgürlüğümüzün anıtıdır” diyerek konuşmasını tamamladı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de merhum Liderin Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu anlattı.
Töre Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs meselesi Türkiye ’siz olmaz dediğini anımsatarak, ülkede Türkiye’nin varlığından rahatsız olanları eleştirdi.

Zorlu Töre, Rumların Kıbrıs’ın helenleşmesi ve EOSİS hayalinden vaz geçmediğini vurgulayarak, Kıbrıs Türk halkının geçmişine ve liderlerine sahip çıkması gerektiğini anlattı.
“liderlerimizin açtığı yoldan yürümeye devam edeceğiz” diyen Töre, merhum Lider Küçük’ü şükran ve minnetle andığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından anıtın açılışı gerçekleştirildi..

Bir yanıt yazın