Kıbrıs

EL-SEN Başbakanlık önünde basın açıklaması yaptı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), Türk-Sen ile birlikte Başbakanlık önünde basın açıklaması yaparak, siyah tekerlek astı.

 

Sorunlarıyla ilgili konuşan Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, 2019 yılından bu yana Kıb-Tek’e yatırım yapılması adına imzalanan protokollerin uygulamaya giremediğini, protokoldeki 45 gün ifadesine aradan geçen 4 yılda hala uyulmadığını belirtti.

 

Geçtiğimiz aylarda 17 gün süreyle gerçekleştirilen eylemin Kıbrıs Türkü’nü AKSA’ya teslim etmemek için yapıldığını ifade den Bıçaklı, 50 örgütün kuruma yatırım yapılması için Başbakanlığa bir yazı yazıp komisyon talep ettiğini, ancak hükümetten hiçbir toplantı çağrısı almadıklarını söyledi.

 

Bir aydır talep etmelerine karşın Başbakanlıktan randevu alamadıklarını da kaydeden Bıçaklı, “Bir sıkıntı varsa oturalım birlikte çözelim, yok eğer kaos isterseniz biz hazırız.” dedi.
Daha sonra Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, hazırlanan bildiriyi okudu.

 

Kıb-Tek’in üretimden kopartılması için yıllardır sürdürülen politikanın devam ettiğini söyleyen Cesurer, Şubat 2023’te santral yatırımı için alınan Kıb-Tek Yönetim Kurulu kararlarının Genel Müdür tarafından bekletildiğini savundu.

 

Cesurer, vatandaş projeleri ve elektrik bağlantı taleplerinin ötelendiğini, buna bir an önce son verilmemesi halinde öncelikli başvurular haricindeki işler için yavaşlatmaya gideceklerini söyledi.

 

Elektrik kesintileriyle ilgili sabotaj iddialarının da bir Kıb-Tek Yönetim Kurulu üyesi tarafından Başbakanlık Müsteşarı’nın talebi üzerine geri çekildiğini belirten Cesurer, “Yaptığımız tüm uyarı ve eylemleri dikkate almayanların bilmesi gerekmektedir ki; önümüzdeki süreçte yaşanacak olanların tek sorumlusu Başbakan, Genel Müdür ve Kıb-Tek Yönetim Kurulu olacaktır” dedi.

 

 

Bir yanıt yazın