KıbrısManşet

Elektrik kesintisi bezdirdi

Ülkemizde belirli kesimlere yine elektrik verilemiyor.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun’un kesinti bölgelerini ziyaretinde yaptığı açıklamada vatandaşların cumartesine kadar sabretmesini ve kısıtlı elektrik tüketimi yapmasını istemiş, sorunun en geç cumartesi çözüleceğini bildirmişti.

Saat 17.30 civarından sonra Gönyeli, Yenikent, Kermiya ve Ortaköy’de yaşanan ve haftalardır çözülemeyen elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirdi.

Geceleri don olayı yaşanan, bazı kesimlerde ise kar yağan ülkemizde, bebekler eksi dereceye varan soğuklara maruz bırakılıyor. Çocuklar sınavlarına mum ışığında çalışmaya mecbur bırakılıyor ve evde yaşam ünitelerine bağlı olarak yaşayan hastalarımıza zor günler yaşatılıyor.

Haftalardır süren elektrik kesintileri ile ilgili yetkililerden beklenen açıklama ve müdahale henüz gelmedi. Bu kadar uzun süre çözülemeyeceği problemin ne olduğu ve ne için çözülemediği akıllarda soru işareti bırakırken, zam yapılmasını isteyen ve devleti aciz durumda bırakmaya çalışan tedarikçi firmanın, jeneratörleri işletmediği gelen bilgiler arasında. Eğer bu bilgi doğru ise hükümetin müdahele etmesi gerekirken sessiz kalması, bu sorunun bir hayli uzayacağını gösteriyor.

Bir yanıt yazın