Türkiye

Erdoğan: Anlaşmalar, stratejik ortaklığımızı ileri taşıma iradesinin sembolüdür

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin davetlisi olarak, resmi temaslarda bulunmak üzere  Kiev’e gitti.

 

Liderlerin baş başa görüşmesinin ardından, iki ülke arasında yapılan anlaşmalar için imza töreni gerçekleştirildi. İmza töreni sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenski açıklamalarda bulundu.

 

Zelenski, “imzaladığımız anlaşma, İHA’larının Ukrayna’daki üretimini genişletecek. Toprak bütünlüğümüze desteği için Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Savaşı bitirme yolunda Ukrayna-Rusya arasında Türkiye’nin arabulucu rolü için de teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, “İki yıl aradan sonra stratejik ortağımız Ukrayna’yı ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum. Kırım dahil olmak üzere Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklediğimizi tekrar etmek istiyorum. Türkiye liderlerin buluşmasına ev sahipliği yapmaya hazırdır. İmzaladığımız anlaşmalar, stratejik ortaklığımızı ileri taşıma iradesinin sembolüdür” vurgusu yaptı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy’nin Marinskiy Sarayı’ndaki baş başa ve heyetler arası görüşmesinin ardından 8 anlaşmaya imza konuldu

Bir yanıt yazın