Dünya

Erdoğan Ukrayna’ya gidiyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna’ya gidecek.

Erdoğan’ın Ukrayna ziyaretinde Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginlik de değerlendirilecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Şubat’ta gerçekleştirmesi planlanan Ukrayna ziyaretinde, yeni iş birlikleri için görüşmelerin yapılması planlanıyor.

Türkiye ve Ukrayna ilişkilerinin 30. yılı nedeniyle düzenlenecek ziyarette, devlet başkanlarının katılımıyla 10. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in Kiev’de yapılması hedefleniyor.

Erdoğan’ın Ukrayna ziyaretinde Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan gerginlik de değerlendirilecek.

Dış Ekonomik İlişkiler KuruluTürkiye-Ukrayna İş Konseyi Başkanı Ruşen Çetin, Rusya ve Ukrayna arasında siyasi gerginlik olmasını kimsenin istemediğini belirtti.

İş dünyasının Ukrayna ve Rusya arasındaki sorunun çözümlenmesini beklediğini de kaydeden Çetin, Karadeniz’de çıkacak bir huzursuzluğun kimseye faydası olmayacağını ifade etti.

Çetin, “İki ülkenin, bölgedeki halklarının güvenli olmasını bekliyoruz. Bu güvenin ve problemsiz yaşantının getireceği iş hayatına yansımaları olur. Bu da artarak iki ülkeyle ticaretimizi, yatırımlarımızı pozitif anlamda geliştirecektir. Rusya ile 25 milyar dolarlık iş hacmimiz var. Bununda artarak devam etmesini bekliyoruz. Burada önemli olan Karadeniz’de barışın sağlanmasıdır.” Dedi.

 

 

Bir yanıt yazın