Kıbrıs

Girne Belediyesi ile Adana Büyükşehir Belediyesi arasında kardeş şehir protokol yenileme imza töreni

 

Girne Belediyesi ile Adana Büyükşehir Belediyesi arasında kardeş şehir protokol yenileme imza töreni gerçekleştirildi

Günübirlik olarak bu sabah Adana’ya giden Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye Girne Belediyesi Müdür Muavini Hüseyin Köle de eşlik etti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptıkları görüşmede ayrıca, Girne’de yer alacak rekreasyon projesinin detaylarını ve teknik konuları da ele aldı.

Adana’da bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade eden Güngördü, gerçekleştirilecek projeden heyecan duyduklarını belirterek, bu gibi çalışmaların devamının kendileri için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tesislerinin de yakından incelendiği ziyaret kapsamında, kadınlara meslek edindirme adına kurulmuş olan “Niyet Akademi” ve mutfak ile ilgili “Payhane” de gezildi.

Girne’de yer alacak rekreasyon projesi ile ilgili çalışma ve hazırlıklar, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında daha önce varılan mutabakat gereği, Türkiye’deki belediyelerin KKTC’deki belediyelere yönelik proje desteği kapsamında gerçekleştiriliyor.

Bir yanıt yazın