Kıbrıs

Görev süresi dolan Sivil Savunma Halk Örgütü mükelleflerine plaket verildi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Gazimağusa Bölge Müdürlüğü’nde Sivil Savunma Halk Örgütü mükellefi olarak görev yapan ve yaş haddinden dolayı görev süresi bitenlere plaket takdiminin yapıldığı terhis törenine katıladı.

6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen depremden sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, yaşanan acının unutulmayacağını belirterek, Cumhurbaşkanlığı’nda nasıl bir yol çizilmesi gerektiğiyle ilgili çalışmaların başlatıldığını vurguladı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekibinin de katılımıyla Türkiye Cumhuriyeti’ne, arama ve kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla personel gönderildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin, Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak bütün kurum ve kuruluşlarıyla yaşanan her felakette, her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etti.

Tatar, “Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekipleri, her an, her yerde yaşanabilecek doğal afetlere karşı koordineli şekilde hareket etme kabiliyetine sahiptir. Görev süresi biten mükelleflerin, vatan savunmasında ihtiyaç olduğu takdirde yine hizmet vermekten çekinmeyeceklerine olan inancım tamdır” dedi.

KKTC, kurum ve kuruluşlarıyla kapasitesini ve gücünü aşama aşama artırdığını; yeteneklerini, uluslararası alanlarda da yansıtabildiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, sivil savunmanın önemine işaret etti, teşkilatın her geçen gün daha da geliştirildiğini söyledi.

Tatar; “Teknolojiyi ve dünyayı yakından takip eden, her olasılığa hazır, her koşulda aktif, hızlı ve sistemli bir çalışma mekanizmasına sahip, öncü ve örnek bir kurum olma özelliği taşıyan Sivil Savunma Teşkilatı’nın kurumsal yapılanmasının çok daha ileri noktalara taşınması, önceliğimiz olmalıdır” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın