Güney KıbrısManşet

Güney’de 95 oktan benzin fiyatı anlık kur ile 24 TL’ye dayandı

Ülkemize benzin koymak için zaman zaman akın eden Güney Kıbrıs’ta ikamet edenler, KKTC’de benzinin Güney’e göre yarı fiyatı bile olmaması ve Güney’de akaryakıta dün itibari ile yapılan yeni zamdan sonra ne gibi bir tepkinin oluşacağı merak konusu

Güney Kıbrıs’ta satılan 95 oktan kurşunsuz benzinin 27 Ocak’ta 1 Euro 35 sent olan litre fiyatının son 24 saatte arttığı ve bazı benzincilerde 1,5 Euro’ya satılmaya başlandığı belirtildi.

Alithia gazetsinin haberinde, kurşunsuz benzin fiyatının 1,50 Euro’ya ulaştığını, uluslararası petrol fiyatlarındaki artıştan kaynaklanan bu zammın tüketiciyi zor durumda bıraktığını yazdı.
Haberde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in akaryakıt fiyatlarını masaya yatırmak üzere olağanüstü toplantı çağırmayı planladığı da belirtildi.

Rum hükümetinin ne gibi tedbirler alacağı merak konusu …

Rumlar’ın KKTC’ye geçip akaryakıt almaması için vatandaşlarına yaptırım uygulayan Rum hükümeti, ülkemize göre iki katına çıkardıkları benzin fiyatlarından sonra, KKTC’den akaryakıt alınmaması için ne gibi cezai yaptırımlar uygulacağı merak konusu.

Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Rum hükümeti, kendi halkının alım gücünü görmezden gelerek özgürlüklerini kısıtlayıp vatandaşlarının araçlarının benzin depolarını tek tek kontrol ettikten sonra KKTC’den benzin alanları tespit edip bazı yaptırımlar uygulamış ve yüksek miktarlarda para cezaları kesmişti.

Bir yanıt yazın