Kıbrıs

Hasipoğlu: 2’nci tur görüşmelere yarın devam edilecek

UBP Genel Sekereri Oğuzhan Hasipoğlu, hükümet kurma çalışmalarına ilişkin ’ye açıklamalarda bulundu.

Hasipoğlu, bütün partilerle ilk tur görüşmelerin tamamlandığını ifade ederek, tüm partilerle ‘Ortaklığa girme gibi bir niyet var mı, yok mu, ne gibi ilke ve vizyonlar için fikir birliği var’ şeklinde bir ön görüşme yaptıklarını anımsattı.

Hasipoğlu, bu kez daha detaylı görüşme yapmak için bir tur daha ziyaretlerde bulunacaklarını vurgulayarak, sürecin birkaç gün içinde hızlıca bitecek şekilde tamamlamak istediklerini anlattı.

Tüm partilerle görüşeceklerini, CTP’nin; UBP’nin yazılı olarak ilettiği görüşlere yazılı cevap verdiğini de dile getiren Genel Sekreter, “Biz de yarın yazılı cevap verip, yarın veya öbür gün nihai bir karar verip diğer partilerle de görüşmelere devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HP, CTP ve diğer partilerle de görüşeceklerine işaret eden Hasipoğlu, “Vereceğimiz yanıta göre onlar da karar verecekler. CTP yanıtımızı değerlendirmek isterse, bir ortaklık için detaya ve bakanlık için görüşmek isterlese kapımız açıktır” dedi.

Hasioğlu, Parti Meclisi’ni toplama gibi bir çalışmaları olmadığını, Parti Meclisi’ne somut verilerle gideceklerini de belirterek, Parti Meclisi’nin 2’nci tur görüşmeler sonrası toplanacağını söyledi.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın UBP’den teklif aldığına yönelik soruya da yanıt veren Hasipoğlu, YDP ve DP ile görüştüklerini, yarın da Halkın Partisi ile görüşüleceğini kaydetti.

Hasipoğlu, “Net bir sonuç yok, bütün partilerle görüşüyoruz. Daha detay için 2’nci tur görüşmelere yarın devam edilecek” dedi.

 

Bir yanıt yazın