Kıbrıs

Kalkanlı’ya 3000 fidan

Kalkanlı’da Mayıs 2020’de çıkan büyük orman yangından zarar gören bölgeler ağaçlandırılmaya devam ediliyor.

Jimnastik Federasyonu ile ZAYDER işbirliğiyle ve Orman Dairesi’nin katkılarıyla bugün Kalkanlı’da 3 bin fidan dikildi.

Kalkanlı- Tepebaşı arasındaki bölgede 17 Mayıs 2020’de çıkan ve binlerce ağacın yok olmasına neden olan büyük orman yangını bölgesini ağaçlandırma çalışmaları sürüyor.

Bu çerçevede, Jimnastik Federasyonu ile ZAYDER işbirliğiyle ve Orman Dairesi’nin katkılarıyla Kalkanlı’da Mehmetçik Ormanı bölgesinde,  ‘Çocuklarımıza Nefes’ adlı fidan dikme kampanyası düzenlendi.

Ülkemizde ve dünyada meydana gelen orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla, ‘Çabbanı Al Da Gel’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte, çam ve servi olmak üzere 3 bin fidan dikildi.

Etkinlikle ilgili olarak ’ye konuşan Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, Kalkanlı- Tepebaşı arasındaki yanık sahada ağaçlandırma çalışmalarına destek veren herkese teşekkür ederek, orman dairesi olarak bölgede fidan dikimlerine süratle devam ettiklerini söyledi.

2020 yılı içerisinde 200 bin adet fidan dikimi gerçekleştireceklerini kaydeden Karzaoğlu, önemli olanın fidanların korunması ve sahip çıkılması olduğuna dikkati çekti.

Jimnastik Federasyonu Başkanı Hasan Sapsızoğlu da çocuklara yaşanabilir bir çevre ve doğa bırakabilme adına farkındalık yaratmak ve  yanan bölgenin yeşertilmesine destek olmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, destek veren herkese teşekkür etti.

ZAYDER Başkanı Rabia Özcömert ise her dikilen fidanın sevgiyle büyümesini dileyerek, elbirliğiyle fidanların dikilip en güzel şekilde koruarak doğaya kazandırılması için çalıştıklarını ifade etti.

Bir yanıt yazın