Kıbrıs

KTAMS, İçişleri Bakanlığı önündeydi.. Bengihan: Ülkedeki kötü gidişe dur denilmeli

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, (KTAMS) hükümetin vatandaşlık politikasını protesto etmek için İçişleri Bakanlığı önünde eylem ve basın açıklaması yaptı.

Sendika Başkanı Güven Bengihan, ülkede son zamanlarda giderek artan şiddet olaylarından büyük rahatsızlık duydukları ve ülkenin kimliğinin kültürünün bozulmasına neden olacak şekilde vatandaşlık dağıtıldığı gerekçesi ile eylem yaptıklarını kaydetti.

Bengihan, ülkeye kim olduğu, nerde kalacağı bilinmeyen sonradan potansiyel suçlu olabilecek kişilerin rahatca girdiğini ve ülkenin güvneliğinin zora sokulduğunu iddia etti, hükümetin muhaceret politikasına eleştirilerde bulundu.

Bengihan, Muhaceret anlayışının ülkedeki okulların , cezaevinin, hastahanelerin, mahkemlerin dolmasına ve bu memleketin insanına yetmez hal almasına neden olduğunu da kaydetti.

Cezaevi ile öğrenci olarak ülkeye gelen üçüncü uyruklu kişilere ilişkin verileri de paylaşan Bengihan, KıbrıslıTürklerin kimliğini kültürünü dokusunu siyasi iradesini korumaya yönelik politikalara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın