Kıbrıs

KTÖS özel eğitim hizmeti veren 7 okulda grev yaptı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), özel eğitim hizmeti veren 7 okulda grev yaptı.

“Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu, Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu, Mağusa Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu, Ötüken Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu, R.R. Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu, Yeşilyurt Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu, Ziyamet Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu”ndaki grevler devam ederken, Sendika, Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu önünde basın açıklaması yaptı.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, gerçek eğitim gündemlerinden birinin özel eğitim okullarının güncel durumu ve bu okullarda yaşanan tam gün eğitim düşüncesi olduğunu kaydetti.
Maviş, Hükümet ve bakanlığın bu konuda da yetersiz ve bilinçsiz olması nedeniyle okullarda çeşitli sorunlar yaşanmakta olduğunu savunarak, konuyu gündeme taşımak için özel eğitim hizmeti veren 7 okulda grev yaptıklarını ifade etti.

KTÖS Eğitim Sekreteri Süleyman Gelener ve Örgütlenme Sekreteri Akgün Kaçmaz da tam gün eğitime geçilebilmesi için yapılması gerekenleri anlattı.

Açıklamada, özel eğitim okullarında tam gün eğitime geçmenin şu an için imkansız olduğu belirtildi..
Altyapının tam gün eğitimi karşılayacak yeterlilikte olmadığı ifade edilirken, tüm öğrencilere sağlıklı bir yemekhanede eşit yemek hizmeti verilmesi gerektiğinin altı çizildi.
Birçok okulda öğrencilerin yemekhaneye dönüşümlü alındığı da ileri sürülen açıklamalarda, bu gibi sıkıntıların varlığında tam gün eğitim düşünülmesinin mantıklı bir yanı bulunmadığı savunuldu.

Bir yanıt yazın