Kıbrıs

KTSO: PDO sertifikasını alan ilk Kıbrıslı Türk süt ve süt ürünleri üreticisi Gülgün Süt Mamülleri Limited oldu

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), AB kalite programı kapsamında korumalı menşe belgesi (PDO) sertifikasını alan ve HellimHalloumi ismini kullanma hakkına sahip ilk Kıbrıslı Türk süt ve süt ürünleri üreticisinin Gülgün Süt Mamülleri Limited olduğunu duyurdu.

KTSO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, şubat ayında uluslararası akredite bir kurum olan Bureau Veritas tarafından kontrol edilen Gülgün Süt Mamülleri Limited, Kıbrıs Türk toplumundan “Hellim” PDO – Protected Designation of Origin (Korumalı Menşe Tanımı) ürün spesifikasyonunda belirtilen gerekliliklere uygun olduğu değerlendirilen ilk Kıbrıslı Türk Üretici oldu. PDO ürün sertifikasını alan üreticiler AB topraklarında ”Hellim” adını kullanarak satış yapabiliyor.

Açıklamada, “Kıbrıs Türk toplumunun PDO ürünlerini Yeşil Hat üzerinden ticaretini gerçekleştirerek, AB kalite programından tam olarak yararlanabilmesi için yerine getirilmesi gereken AB hayvan ve halk sağlığı gerekliliklerine ilişkin önlemlerin uygulanması halen devam etmektedir” de denildi.

Bir yanıt yazın