Kıbrıs

Küçüközdemir: 4.5G ile birlikte internete erişim hızımız 10 kata kadar artacak

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu tarafından açılan 4.55G ihalesini kazanan Kuzey Kıbrıs Turkcell, yetkilendirme belgesini aldı.

10 ay sonra hizmete girmesi planlanan 4 G hizmetleri ile ilgili ’ye açıklamada bulunan Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, 2014 yılından bu yana bu teknolojiyi KKTC’ye getirmek için çalıştıklarını söyledi, projenin tüm KKTC vatandaşlarına hayırlı olmasını diledi.

Verilen yetkilendirme belgesi ile hem 4G hem de 5G yetkilendirmesi yapıldığını kaydeden Küçüközdemir, “ilk etapta aldığımız frekansları en iyi şekilde değerlendirerek 4.5G olarak hizmet verecek şekilde çalışmalarımıza başladık. 10 aylık bir süremiz var. Daha erken bir sürede hizmetlerimize başlamak için elimizden geleni yapacağız. En geç 10 ayın sonunda 4.5G hizmetlerimizi KKTC’de vermeye başlayacağız” dedi.

2014’ten bu yana 4G teknolojisini adaya getirmek için çalıştıklarını belirten Küçüközdemir, geçen süre zarfında teknolojinin gelişmesiyle birlikte bunun 4.5G’ye yükseldiğini anlattı.

Küçüközdemir, “4.5G ile birlikte bugünkü deneyimlerimize göre internet erişim hızlarımız 10 kata kadar hızlanacak. Başta Turizm ve yükseköğretim olmak üzere birçok sektör bundan faydalanacak. Hem sosyal hayatımızda yüksek hızlı internet vazgeçilmez hem de ekonominin en önemli destekleyicilerinden bir tanesi de iletişim haberleşme. Bu anlamda yüksek hız bizim iş yapma şekillerimizi değiştirecek. Teknoloji dünya standartlarında ne ise o şekilde KKTC’de kullanılmaya başlanacak” diye konuştu.

Bu yatırım ile birlikte kamu maliyesine önemli katkıda bulunduklarını belirten Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Küçüközdemir, yatırımların hızla devam edeceğini söyledi.

Küçüközdemiz, “Lisans bedeli işin bir bacağı, diğer bir nokta ise biz yatırımlarımıza hızla devam edeceğiz. Yani lisans bedellerimizin çok daha üstünde bedellerle yatırım yapacağız” dedi.

“Türkcell’in Türkiye’deki 4.5G şebekesinin şu anda dünyanın en hızlı üç şebekesinden biri, Avrupa’nın ise en hızlısı olduğunu belirten Küçüközdemir, önce 4.5G’yi hayata geçireceklerinin ardından ise 5G için yatırımlar yapacaklarını anlattı.

Mobil internetteki hızların ülke ekonomileri ile iç içe geçmiş durumda olduğunu belirten Küçüközdemir, bugün dünyada yapılan çalışmaların geniş banttaki yüzde 10’luk bir büyümenin ülke ekonomisine doğrudan katkı yaptığını gösterdiğini vurguladı.

Küçüközdemir, “Sadece teknolojik değil ülke ekonomisini geliştirecek çok önemli bir atılım için hazırlıklarımızı yaptık. Birçok vatandaşın beklediği yatırımları hızlı bir şekilde yaparak adamızı dünya standartlarında bir iletişim merkezi haline getireceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın