Kıbrıs

“Küresel Isınma İklim Değişikliği” kompozisyon yarışması ödülleri verildi

KOOP-BANK’ın Milli EğitimBakanlığı iş birliğinde düzenlediği “Küresel Isınma İklim Değişikliği” konuluikokullar arası kompozizyonyarışmasının ödül töreni, Lefkoşa’da KOOP-BANK Genel Müdürlük Binası Konferans salonunda gerçekleşti.

Ödül töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Koop-Bank Genel Müdürü Kemal Ataman, günümüzün en büyük sorunlardan olan küresel ısınma ile ilgili yazdıkları kompozisyonlardan dolayı öğrencileri tebrik etti.

Çocukların yazdıkları kompozisyonlarda bu konuda ne kadar çok bilinçli olduklarını görmekten mutluluk duyduğunu da söyleyen Ataman, banka olarak küresel ısınmakonusuna dikkat çekmek amacı ile çok çeşitli projelere imza atmaya başladıklarını kaydetti.

Milli EğitimBakanı Nazım Çavuşoğlu da,dünyanın en büyük sorunlarından olan küresel ısınma konusunda yazılan kompozisyonlar için çocukların alkışlaması gerektiğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, küresel ısınmayı önlemek ve hem ülkemizi hem de dünyayı korumak adına KOOP-BANK’ın yaptığı çalışmaları da takdir ettiklerini söyleyerek, kompozisyonlarda küresel ısınmanın canavar olarak tasvir edildiğini ancak bu canavarın insanlar olduğunu kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, konusmasınin sonunda “Çevreyi kirletmeyen bir insan dünyayı daha yaşanılır kılar”diyerek sonlandırdı.

Konuşmaların ardından yarışmanın jüri üyelerine teşekkür paketleri takdim edildi.

Daha sonra da yarışmada dereceye giren çocuklara ödülleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Bir yanıt yazın