Manşet

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş için Atatürk Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi

denkta

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu Rauf Raif Denktaş’ın, ölümünün 11’inci yıl dönümünde anma programı düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan Rauf Raif Denktaş’ı anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı..

Açılış konuşmasında önce Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş hakkında bilgi verildi.

Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş adına oğlu Serdar Denktaş ise anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, Denktaş’ın eksikliğinin her geçen gün daha da hissedildiğini söyledi.
Denktaş, “Liderimiz kurucu Cumhurbaşkanımız, babamız.. sadece biz çocuklarının değil halkımızın da zor zamanlarda sığınacağı o liman artık yok. Her koşulda gözleri gülerek bakardı, gelecekten umudumuzu kaybetmememizi sağlamıştı. Oldukça buruk oldukça üzgün olarak ansak bile kendisini anarken yine geleceğe umutla bakma isteiğimizi çoğalttığımızı büyüttüğümüz bir an yaşıyoruz. O kıbrıslı türkün yaşadığı en zor günlerde pes etmedi. Devletine ve anavatanına sırt dönmedi. Herkesin saygısını kazandı.”

Denktaş konuşmasında, babası Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarının bakımsız kaldığını da ifade etti.

Serdar Denktaş, Cumhuriyet Meclisi bahçesine yaptırılan büstlerle ilgili ise “eğer altında yazı olmasa üstünde duran büstün kime ait olduğunu anlamanız mümkün değildir. Lütfen bu büstleri değiştirin, Atatürk Atatarük’e; Dr. Küçük Dr. Küçük’e benzemiyor” dedi.

Denktaş’ın konuşmasının ardından 20 temmuz fen lisesi müzik öğretmeni
İpek Amber yönetimindeki koro ekibi, “Yağmurlarla gittin” ve “İzinden yürüyoruz” adlı eserlerin dinletisini sundu.

Anma programında, görsellerle hazırlanan Rauf Raif Denktaş kimdir isimli şiir orotoryosu da sunuldu.

Şiir okunması ve Denktaş’ın biyografisinin anlatılmasının ardından anma programı Rauf Raif Denktaş’ın ruhunu yansıtan serginin gezilmesiyle son buldu.

Bir yanıt yazın