Kıbrıs

Maliye-Sen, bugünden itibaren maaş ödemeleri dahil tüm ödemeleri durdurma kararı aldı

 

Hazine ve Maliye Çalışanları Sendikası (Maliye-Sen) maaş ödemeleri dahil tüm ödemeleri durdurma kararı aldı.

Sendika, bugünden itibaren, 1 Nisan Cuma gününe kadar tam gün greve giderek maaş ödemeleri dahil olmak üzere tüm ödemeleri durdurma kararı alındığını duyurdu.

Maliye-Sen, yazılı açıklama yaparak, ülkede yaşanan ekonomik sorunların her geçen gün arttığını, hükümet edenlerin yaşanan ekonomik krize karşı hiçbir önlem alamadığını kaydetti.

Bakanlar Kurulu toplantılarında sadeceyeni zamlar ve atamalara imza atıldığı vurgulanan açıklamada, “Artık; çalışanları, emekçileri, emeklileri, sosyal yardım alanları, sigortalıları, özel sektörü kısacası tüm kesimleri rahatlatacak ekonomik tedbirler almasını beklemekteyiz” denildi.

Açıklamada, sendikanın daha önce yaptığı basın açıklamasında, tüm çevrelerin beklentilerinin karşılanmasındaki hassasiyeti koruyacağı ve gereğini yapmaktan çekinmeyeceğini ifade ettiği de anımsatıldı.

Açıklamada, “Bu çerçevede Maliye-Sen olarak şok eylem ve grev yapma kararı almış bulunmaktayız. Diğer sendikalardan ayrı olarak bugünden itibaren yarın ve 1 Nisan Cuma günü tam gün greve giderek maaş ödemeleri dahil olmak üzere tüm ödemeleri durdurma kararı almış bulunmaktayız” denildi.

Açıklamada ayrıca, hükümetin hayatı ucuzlatacak önlemler almaya başlamaması, çalışanların ve halkın beklentilerini karşılanmaması halinde tüm devlet ödemelerini felç edecek şok eylem ve grevlere devam edileceği de vurgulandı.

 

Bir yanıt yazın