Kıbrıs

Narenciye Üreticiler Birliği: Elektrik ve yakıt fiyatları tüm tarımı bitirebilir

Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticiler Birliği Derneği Başkanı Turgut Akçın, yakıt ve elektrik ücretlerindeki artışın tarımı bitirebileceği görüşünü ifade ederek, önerilerde bulundu.

Akçın ayrıca, ülkede üretiminden vazgeçilen bazı ürünlerin tekrardan üretilmesi için teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticiler Birliği Derneği Başkanı Turgut Akçın, yaptığı yazılı açıklamada, elektrik ve akaryakıt zammının ülkeye en çok döviz getiren narenciyeyi bitireceği gibi tüm tarımı da bitirebileceğini belirtti.

Akçın, “Ada genelinde tarımın kullandığı  elektrik tüm elektrik üretiminin yüzde 3.90’ıdır.Tarımda kullanılan elektrik fiyatı 1 TL civarında tutulursa tarım sürdürülebilir olur” dedi.

Tüm tarım ürünlerine teşviklerin artırılması gerektiğini de belirten Akçın, üretiminden vazgeçilen birçok tarımsal ürünün yeniden ekilmesinin cazip hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Elektrik ücretlerinde yapılacak kolaylık yanında tarımda kullanılmak üzere renkli mazota geçilmesinin de şart olduğunu belirten Akçın, ayrıca Türkiye’den gelen suyun da bu yıl, düşük fiyata üreticinin kullanımına verilmesinin sağlanması gerektiği görüşünü paylaştı.

 

Bir yanıt yazın