KıbrısManşet

Saat 04.00 uçağı ve görüşmeler dikkat çekti

KKTC polisi, olay sonrası elde ettiği ilk bilgiler ile temasa geçtiği Türk emniyet yetkililerine başını Söylemez kardeşler çetesi mensuplarından Mustafa Söylemez’in çektiği ve olaydan sonra Kıbrıs’tan İstanbul’a kaçtıkları belirlenen 3 şahsın cinayetin failleri olabileceği ihtimali ile İstanbul’da göz altına alınmasını istemişti.

Gözaltına alınan Söylemez ve iki adam emniyette bekletiliyor. Takvimdeki habere göre bu kişiler, “Devletin egemenlik ilkesi” gereği KKTC’ye teslim edilmeyecek. Her devlet kendi vatandaşını yargılar hükmüyle Türkiye’de yargılanacakları öğrenilen 3 şüphelinin suçlu bulunmaları durumunda cezalarını da yine Türkiye’de çekecekleri öğrenildi.

Milliyet’in haberine göre KKTC ile olan dostane bağlar nedeniyle, 3 şüphelinin sorgusuna olayın suç mahali olan Girne Savcısının soruşturma Savcısı olarak gidebileceği emniyet yetkililerince ifade edilirken, KKTC’den bir ekibin Ankara’ya geleceği ve EGM üzerinden soruşturma ile ilgili koordinasyon sağlayacağı öğrenildi.

Ayni otelde buluşup görüştükleri görüntüler tespit edildi

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre ise, KKTC’de gözaltına alınan Ömer Tunç ile İstanbul’da gözaltına alınan Mustafa Söylemez’in cinayetten önce otelde birlikte giriş-çıkış yaptıklarına ilişkin kamera kayıtları bulundu.

‘BİRBİRİMİZİ TANIYORUZ’

İki şüpheli ifadelerinde, “Birbirimizi tanıyoruz. Ancak cinayetle ilgimiz yok” dediler. Mustafa Söylemez’in, Falyalı’nın öldürüldüğü günün saat 04.00 uçağıyla İstanbul’a geldiği belirlendi. Bu durum dikkat çekti.

Tunç, cinayet gecesinin sabahına karşı bir otelin kumarhanesinde yakalandı. Kumarhanede polis olduğunu tahmin ettiği kişilerin yanına yaklaşmaya başlamasından şüphelenen Tunç kaçmak istedi. Ancak, sivil görevliler tarafından yakalandı.

Falyalı’nın öldürüldüğü yerde MOBESE ve kamera kaydının bulunmadığı anlaşıldı

Bu durumu SÖZCÜ’ye değerlendiren KKTC’deki bir güvenlik yetkilisi, “Cinayet yeri konusunda da daha önce keşif yapıldığını sanıyoruz. Çünkü MOBESE ve kamera olmayan bir yer seçilmiş. Gözaltına alınanlar arasındaki ilişki, otel giriş-çıkışındaki birlikte kamera görüntüleri onları şüpheli konumuna getirdi” dedi.

‘SOSYAL MEDYADAN DUYDUK’

İfadelerinde birbirlerini tanıdıklarını, KKTC’de birlikte olduklarını, telefon konuşmaları yaptıklarını kabul eden Tunç ve Söylemez, kesinlikle Falyalı cinayetiyle bir ilgilerinin olmadığını, kendilerinin de KKTC’de sosyal medyadan bu cinayeti öğrendiklerini öne sürdü. Geçmişte kardeşleriyle birlikte ‘Söylemezler Çetesi’ olarak anılan Mustafa Söylemez, ifadesinde bahis işleriyle ilgili olarak KKTC’ye gittiğini söyledi.

Bir yanıt yazın