Kıbrıs

Sarıçizmeli, Şehir Plancıları Odası’nın açıklamasına yanıt verdi

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Şehir Plancıları Odası’nın, Mehmetçik İmar Planı konusundaki açıklamasına yanıt verdi.

“Şehir Plancıları Odası’nın basın bildirisinde iddia ettiği gibi belediye meclis üyelerimizin hiçbiri kendi arazileri üzerinde pazarlığa girmemiş, böyle bir talepte bulunmamıştır” diyen Sarıçizmeli, ilgili odadan, bu koşulu sunan meclis üyelerinin isimlerini basınla paylaşmalarını ya da belediyeden özür dilemelerini talep etti.

Sarıçizmeli yaptığı yazılı açıklamada, Şehir Plancıları Odası’nın, Mehmetçik İmar Planı konusundaki mücadelelerine gölge düşürmeye çalıştığını savunarak, eksik bilgiden kaynaklandığına inandığı odanın açıklamasına eleştirilerde bulundu.

Mehmetçik’te yapılaşmayı çevre dostu olacak şekilde yeniden düzenleyecek imar planı için verdikleri mücadeleye ilişkin süreci aktaran Sarıçizmeli, 2018 yılında Şehir Planlama Dairesi ile istişare içerisinde başlattıkları plan sürecinin ülkeye örnek şekilde yürütüldüğünü ve imar planına tüm kesimlerin katılımıyla son şeklinin verildiğini belirtti.

“Mehmetçik İmar Planı’nı titizlik ve inançla yöneten belediyemiz, üzerine düşen bütün görevleri layıkıyla yerine getirmiştir” diyen Sarıçizmeli,

“Şimdi artık planın yayınlanması için mücadele vereceğiz” dedi.

 

Bir yanıt yazın