Manşet

Sucuoğlu: Hükümette olmak için hükümet kurmak istemiyoruz

Hükümet kurma çalışmaları sürüyor….

Ulusal Birlik Partisi ile Demokrat Parti Genel Başkanlarının yaptığı ikili görüşmeden sonuç çıkmadı.

Bir haber sitesine konuşan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Faiz Sucuoğlu, Ataoğlu ile saat 15.00’te bir görüşme gerçekleştirdiklerini fakat ortak paydada buluşamadıklarını belirtti.

Sucuoğlu, Halkın Partisi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi ile de görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

CTP’nin sunduğu ‘ilkeler’ ile ilgili görüşlerini yarın CTP yönetimine sunacaklarını ifade eden Sucuoğlu, kısa bir süre sonra CTP’den yanıt almayı beklediklerini kaydetti.

Salı günü, hükümet kurma görev süresinin dolacağını anımsatan Sucuoğlu, “Niyetimiz bu işi bitirmekti ama farklı düşünceler sunuldu. Biz de tekrardan durum değerlendirmesi yapma kararı aldık” dedi.

Halkın Partisi ile de de “oldukça ciddi bir görüşme” gerçekleştirdiklerini söyleyen Sucuoğlu, “Bizim düşüncemiz farklıydı ama ikili koalisyon konusunda değerlendirmede bulunduk” ifadelerini kullandı.

“Salı günü devir olabilir” diyen Sucuoğlu, “Sürdürülebilir, ülkeye katkı vereceğine inandığımız bir yapı oluşturmak istiyoruz. Hükümet olmak için hükümet kurmak istemiyoruz. Karşılıklı güven çok önemli. Yoksa hemen kurardık, bugün de kurabiliriz ama bu bizi nereye götürecek? Tekrardan 8 ay sonra yeni bir hükümet? Bunu kendimize, tabanımıza, önemlisi de halka kabul ettiremeyiz. Halkın talebi, uzun vadeli bir hükümettir” dedi.

Bir yanıt yazın