Manşet

Sucuoğlu: Türkiye ile iki Devlet bir milletiz

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde temaslarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu kabul etti.

Ziyarette Başbakan Sucuoğlu’na görevinde başarılar dileyen Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında varolan varolan bağları daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Zorluoğlu Başbakan Sucuoğlu’nu Karadenizliler Kültür Derneği tarafından önümüzdeki Pazar günü düzenlenecek olan Hamsi Festivaline festival davet etti.

Zorluoğlu, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının her zaman birlikte olduğunun altını çizerek, özellikle Kıbrıs konusunda verilen haklı mücadeleye destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Başbakan Faiz Sucuoğlu da , Kardeniz kökenli insanlarla her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduğunu ifade etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni vatan bilmiş Karadenizli’leri her zaman takdir ettiğini belirten Sucuoğlu, bu insanlarla aynı dil, aynı din ve ortak geçmişe sahip olunmasından dolayı onları da Kıbrıslı Türk olarak kabul ettiğini söyledi.

Sucuoğlu Türkiye ile KKTC’nin 2 Devlet ama halklarının 1 millet olduğunu da vurguladı.

 

Anavatan Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ortak çıkarlar doğrultusunda Kıbrıs’ta egemen-eşit bir Devletin kabulü üzerinde ısrar ettiğini belirten Sucuoğlu, “Biz tanınan bir KKTC yaratmak istiyoruz, bu Devlet son 10 yılda Doğu Akdeniz’de stratejik bir önem kazandı, bazı ülkeler pay koparmaya bazıları da KKTC’yi by-pass ederek Anadolu’nun güneyine ulaşma çabası içerisindedir, dolayısıyla KKTC’nin önemi daha da artıyor ve bu durum Türkiye ile KKTC’nin birlikteliğini daha da güçlendiriyor” dedi.

 

 

 

Bir yanıt yazın