Türkiye

TMT’ye “illegal” yakıştırmasına tepki

Halk TV’de yayınlanan ‘Medya Mahallesi’ programında Ayşenur Arslan’ın  Türk Mukavemet Teşkilatı’nı “Adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal, yarı resmi bir oluşum” olarak nitelemesine Türkiye’den tepki yağdı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs Türkü’nün katliam şebekesi olan EOKA’ya karşı şanlı direnişinin odağıdır. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. EOKA adlı katliam şebekesinin varislerine karşı direniş ruhu aynı kararlılıktadır…” dedi.

Çelik, “Artık zamanıdır, bundan sonra toplu vursun yüreklerimiz.” diyerek, katliam şebekesi EOKA’ya karşı dünyanın en namuslu ve meşru mücadelesini veren TMT Kuvayi Milliyedir. Cumhurbaşkanımızın her fırsatta altını çizdiği gibi, Kıbrıs Türkü asla yalnız değildir ve yalnız kalmayacaktır. Bağımsız ve hür yaşayacaktır. EOKA adlı katliam şebekesi ve diğerleri, Kıbrıs Türkü’nün direniş iradesi karşısında her zaman yenilecektir.” İfadelerine yer verdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ise tepkisini resmi Twitter hesabından paylaşımla gösterdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Türk Mukavemet Teşkilatı, katiller sürüsü EOKA’nın insanlık dışı saldırılarına karşı Kıbrıs Türkü’nün izzet ve şerefi için mücadele eden milli mücadele ruhudur. TMT, Kıbrıs Türk Halkı’nın destansı direnişinin abideleştiği yerdir.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ise, Ayşenur Arslan’ın TMT açıklamasıyla ilgili, “TMT bir nevi Kuvayı Milliyedir. Bu teşkilat olmasaydı bir tane yaşayan Türk görmek mümkün olmazdı” değerlendirmesinde bulundu.

 

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da,TMT’ye ilişkin illegal yakıştırmasına tepki gösterdi.

Katıldığı bir programda konuyla ilgili soruyu yanıtlayan Çavuşoğlu “Türk Mukavemet Teşkilatı, KKTC’nin Kuvayimilliye’sidir ve Kıbrıs’ta Türklerin direnişinin sembolüdür.” dedi.

TMT’nin mafya ve illegal faaliyet ya da cinayetlerle birlikte anılmasının herkesi üzeceğini kaydeden Çavuşoğlu, “Kıbrıs bir milli mesele politikasıdır, başka konularda görüş ayrılığımız olabilir, Kıbrıs davası hepimizin davasıdır…… İnşallah bir düzeltici açıklama da yaparlar çünkü gördüğüm kadarıyla bu açıklamahem KKTC’de hem de Türkiye’de infial yarattı. Dikkatli olmak lazım.” Diye konuştu

Bu arada Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Arslan’ın skandal açıklamasıyla ilgili harekete geçildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Şahin, “Halk TV’deki Ayşenur Arslan’ın sunduğu programda; Kıbrıs Türkünün onuru ve bağımsızlığı için mücadeleler veren Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözlerle ilgili inceleme başlatılmıştır.” ifadelerine yer verdi

Bir yanıt yazın