Türkiye

TSK, Irak’ın kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik operasyon başlattı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik başalttığı Pençe Kilit Operasyonu’nu başarıyla devam ediyor.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik başlatılan operasyonda planlanan hedeflerin tamamının ele geçirildiğini bildirdi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı operasyonda ilk belirlemelere göre 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik  karadan ve havadan Pençe Kilit Operasyonu’nu başlattı.

Operasyon kapsamında düzenlenen hava harekatını beraberindeki kuvvet komutanları ile Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nden takip eden Akar, daha sonra Komutanlarla Kara Kuvvetleri Komutanlığına geçti.

Harekat Merkezi’nde Pençe Kilit Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen hava hücum harekatını takip eden Akar, sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı, harekata katılan birliklerin komutanları ile video konferans toplantısı gerçekleştirdi.

Akar, operasyonda planlanan hedeflerin tamamının ele geçirildiğini bildirdi.

Akar, “40 yıldan beri ülkemizin, milletimizin başına musallat olan terör belasından ülkemizi ve milletimizi kurtarmak için faaliyetlerimiz bundan önce olduğu gibi şimdi de kararlılıkla devam etmektedir. Faaliyetlerimiz dost ve kardeş Irak’ın toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına saygılı bir şekilde icra edilmektedir. Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Ülkemize, sınırlarımıza yönelik saldırı teşebbüsünde bulunan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi bizim temel hedefimizdir. Biz bu harekatı planlarken ve icrası sırasında özellikle sivillerin, çevrenin, kültürel ve dini yapıların herhangi bir şekilde zarar görmemesi için her zaman olduğu gibi azami hassasiyet gösterdik” diye konuştu

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı da operasyonnda gelinen aşamaya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, planlandığı şekilde başarıyla devam eden Pençe Kilit Operasyonu’nda ilk belirlemelere göre 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydedildi.

“Birinci aşama hedefleri ele geçirildi. Operasyon planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Mehmetçik bölgeyi kontrol altına almaya başladı. Arama-tarama faaliyetleri devam ediyor. Teröristlerin tüm barınak, sığınak ve sözde karargahları ile mağaraları ve inleri tek tek tahrip edilecek” denilen açıklamada, etkisiz hale getirilen 19 terörsit sayısının arama-tarama sırasında yapılacak tespitlere göre artacağı değerlendirildi.

Bir yanıt yazın