KıbrısManşet

UBP milletvekilinden CTP’ye yeşil ışık

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ünal Üstel, katıldığı bir programda UBP’nin en kötü günlerde ateşten gömleği giydiğini dile getirerek, “UBP,  insanımıza sıkıntı yaşatmamak adına birtakım iyileştirmeler yaptı. Halkımız bunu gördü ve bize 24 vekil verdi” dedi.

UBP Kurultayının ardından Genel Başkan Faiz Sucuoğlu’nun partiden aldığı ilk yetkinin karma oyun kaldırılması yönünde olduğuna işaret eden Üstel, bazı partilerin ‘red’ oyu kullanması nedeniyle gerçekleştirilemediğini hatırlattı.

Erken Genel Seçimlerinde yaklaşık yüzde 10’na yakın oy yandığını aktararak, “İlk icraatımız Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın üzerindeki değişiklikleri yapmak… Herkesin ulaşabileceği bir seçim sistemi yaratmalıyız” ifadelerini kullanan Üstel, başka partiler adaylarını tespit etti, çalışmalara başladı. Doğrusu ertelenmesidir. Bir seçimden çıktık, yeni hükümet henüz kurulmadı. 30 Haziran’da seçim olması halinde yine yasaklar başlayacak. Ülkenin artık yeni yasalarla nefes alması lazım. Ülke ekonomisini hareketlendirmemiz lazım.” dedi.

“CTP İLE KURULACAK OLAN HÜKÜMET ÜLKENİN ÖNÜNÜ AÇAR”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile UBP’nin koalisyon hükümeti kurmasının imkansız olmadığını da dile getiren Üstel, “Genel Başkanımız bütün partilerle temaslar yapıyor. Kaybedecek zamanımız yok. CTP ile oturup konuşmamız gerekiyor. Radikal kararlar alırken, CTP ile kurulacak olan bir hükümet ülkemizin önünü açar. Tabii bazı sıkıntılar yaşanabilir, ancak görüşmeden bir şey söyleyemezsin. Görüşmekte fayda var, zaten Başbakanımız görüşüyor. Önümüzdeki günlerde netleşecektir” diye konuştu.

Bir yanıt yazın