Dünya

Ukrayna’dan Rusya’ya çağrı: Birliklerinizi çekin

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya’ya birliklerini sınırdan çekme çağrısı yaptı.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba yabancı basın mensuplarına Rusya ile krizde son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya’nın Gürcistan ve Ukrayna’yı işgal ettiğini hatırlatan Kuleba, bu nedenle güvenlik garantileri istemesi gereken tarafın Rusya değil Batı olduğunu söyledi.

Kuleba, 2010’da Ukrayna’nın tarafsız bir ülke olduğunu ancak bunun Rusya’nın saldırısını önlemeye yetmediğini dile getirdi.

“Her senaryoya hazırız”

Rusya’ya karşı Batı’yı proaktif bir duruş takınmaya çağıran Kuleba, Batı’nın Rusya’ya Avrupa Atlantik bölgesinin güvenliğinin nasıl sağlanacağını sorması gerektiğini söyledi.

Rusya’nın sınırlarında Ukrayna’yı işgale yetecek sayıda birlikleri olmadığına dikkati çeken Kuleba, ancak tehdidi de göz ardı etmediklerini ve her senaryoya hazırlandıklarını vurguladı.

Kuleba, “Ukrayna, Rusya’yı yığdığı birliklerini sınırlarından çekmeye ve Ukrayna’yla birlikte Avrupa’yı tehdit etmeyi bırakmaya çağırıyor” diye konuştu.

“Ukrayna daha önce kimseye saldırmadı”

Rusya’nın niyetinin ne olduğunu bilmediklerini belirten Kuleba, savunma silahlarına ihtiyaç duyduklarını ve güçlü bir Ukrayna’nın Rusya’ya karşı en önemli caydırıcı olduğunu söyledi.

Kuleba, Ukrayna’nın kimseye daha önce saldırmadığını ve herhangi bir saldırı da planlamadığını vurguladı.

 

 

Bir yanıt yazın