Kıbrıs

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı Girne’de törenle kutlandı

Kıbrıs’ın Türkler tarafından fethinin 452’inci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşunun 65’inci ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluşunun 47’nci yıldönümü olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı Girne’de törenle kutlandı.

Girne Atatürk Anıtı önünde saat 09.30’da düzenlenen törene Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nı temsilen, Sahil Güvenlik Komutan Deniz Albay Serdar Akar katıldı.

Protokol sırasına göre Atatürk Anıtı’na çelenklerin konması ile başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Deniz Teğmen İbrahim Çengel, Kıbıs’ın Fethinin 452 ’inci, Türk Mukavemet teşkilatının kuruluşunun 65’inci ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının kuruluşunun 47’inci yıldönümünün kutlandığını anımsatarak, Kıbrıs’ın fethi , Türk Mukavemet Teşkilatı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının kuruluş süreçlerine değindi.

“ Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın teşkil edildiği günden bu güne olduğu gibi , milletinden aldığı güçle , yüksek eğitim ve hazırlık seviyesinde bir askeri güç olarak Kuzey Kıbrıs türk Cumhuriyeti’ni egemen ve eşit iki devlet anlayışını destekleyerek , kanının son damlasına kadar savunmaya devam etmektedir”diyen Deniz Teğmen Çengel, Kıbrıs Türk Halkı’nın bu günlere ulaşmasını sağlayan şehitleri, ebediyete intikal etmiş mücahitleri şükranla anarak, gazilere saygılarını sundu.

Tören konuşmanın ardından sona erdi.BRT

Bir yanıt yazın