Kıbrıs

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı mesajları yayımlandı

Kıbrıs Türk Memur Sendikası ve Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı Kutlama Mesajı yayımladı.

Kıbrıs Türk Memur Sendikası Genel Başkanı Akın Manga, 1 Ağustos Toplumsal Diraniş Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, “Kıbrıs Türk’ü 82 yıllık İngiliz sömürge yönetiminde diline, dinine, kültür  ve milliyetine sahip çıktı. TMT ve Mücahitlerimiz’in 11 yıllık efsanevi  direnişi ile  Rum-Yunan’a geçit vermedi” dedi.

15 Temmuz 1974 Faşist Yunan darbesin karşı, Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan müdahale hakkını kullanarak 20 Temmuz 1974 ‘te mutlu Barış Harekatı’nı icra ederek, Kıbrıs’a  barışı getirdiğini belirten Manga, “Bu günlere gelişimizde, kanı, canı, alın teri olan tüm şehitleri  rahmet, gazileri de minnet ve şükranla anıyoruz. Başta KKTC  Devlet’imize, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Güvenlik  Kuvvetleri Komutanlığı’mıza olan, sarsılmaz bağlılık ve güvenimizi yineliyoruz” dedi.  

Erenköy direnişinin Kıbrıs  Türk Halkı’nın varoluş mücadelesinde bir dönüm noktası olduğunu belirten Manga, Devlet Piyangosunun 8 Ağustos çekilişli piyango biletlerinin Kıbrıs Rum çetesinin fotoğrafı ile basılmasının affedilmez bir hata olduğunu, Erenköy mücahitlerinden özür dilenmesi gerektiğini ifade etti.

-Emekli Subaylar Derneği

Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği Başkanı Kazım And da, yayımladığı mesajda, “Kıbrıs’ın Osmanlı Devleti tarafından fethine kadar olan dönemde Doğu Akdeniz’de korsan yatağı olan adaya Osmanlının fethiyle birlikte üç asrı aşkın süreyle huzur, barış ve adalet gelmiş, sonsuza kadar sürecek Türk varlığı adada kök salmıştır” dedi.

Kıbrıs Türkü’nün bu topraklarda huzur içinde, hür ve bağımsız olarak yaşamak için TMT’yi kurarak Mutlu Barış Harekâtına kadar olan süreçte mücadele ateşini adanın her yerinde diri tuttuğunu kaydeden And, “Barış Harekâtı sonrasında huzur ve güven ortamına kavuşulmasıyla birlikte efsanevi TMT’nin düzenli bir orduya dönüştürülerek, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz, gözbebeğimiz, övünç kaynağımız Güv.K.K.lığı kurulmuştur. Güv.K.K.lığı kurulduğu günden bugüne Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ile birlikte; Kıbrıs Türk halkını yok etmek isteyenlerin karşısında aşılmaz bir engel, sarsılmaz bir güç olarak durmaktadır” dedi.

 Kıbrıs Türkünün mücadele tarihini unutturmamak gerektiğini belirten And, “Bu vesileyle halkımız ve silah arkadaşlarımızın 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramımızı tekrar kutlar. Şehitlerimizi, ebediyete uğurladığımız gazilerimiz ve silah arkadaşlarımızı rahmetle anarken, Yaşayan anıtlarımız olan gazilerimize şükranlarımızı sunarız.” dedi.

Bir yanıt yazın