Kıbrıs

1 Mayıs’ta ortak etkinlik

 

1 Mayıs İşçi Bayramı çerçevesinde iki toplumlu ortak etkinlik yapılacak…

 

Dünya Sendikalar Federasyonu’na üye sendikalar, Dev-İş, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, BES, KOOP-SEN, DAÜ-SEN ve Güney Kıbrıs’tan PEO, ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde bir araya gelerek, ortak basın toplantısı düzenledi.

 

Basın toplantısında Kıbrıslı Türk örgütler adına konuşan Dev-İş Başkanı Koral Aşam, ortak vatan ve mücadele için tüm örgütlerin aynı duygu ve beklentilerle 2 yıl aranın ardından yeniden 1 Mayıs etkinliği düzenleyeceğini ifade etti…

 

Aşam, ortak vatan arzusuyla mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

 

Aşam 1 Mayıs etkinlik Programı’nı da açıkladı…

 

“Savaşlara Karşı Barış ve Sosyal Adalet için Emekçiler Omuz Omuza” Sloganı ile düzenlenecek olan etkinlikler,  Kuzey’de 1 Mayıs sabahı saat 09.30’da Kuğulu Park’tan kortejle başlayacak.

 

Sarayönü Dikilitaş önünde düzenlenecek mitingin ardından yine kortejle Kıbrıslı Rum örgütlerle buluşup ortak etkinliğin düzenleneceği Çetinkaya Sahası’na geçilecek.

 

Çetinkaya Sahası’ndaki etkinlikte örgütler hazırlanan Ortak Deklarasyonu Türkçe ve Rumca okuyacak, sonrasında ise iki toplumlu koro sahne alacak.

Basın toplantısında örgütlerin ortak deklarasyonu da okundu.

 

Deklarasyonda, Kıbrıs sorununun çözümü için görüşmelerin Crans Montana’da kaldığı yerden en kısa sürede başlaması ve emekçi Kıbrıslı Türk ve Rumların hak ve kazanımlarını genişletmek ve savunmak için mücadele edileceği ifade edildi.

 

Bir yanıt yazın