Kıbrıs

11. Hisarköy Orkide Festivali 2-3 Mart’ta yapılacak –

Mart ayıyla birlikte, sadece ilkbahar değil, festival mevsimi de başlıyor..

Lapta , Alsancak Çamlıbel Belediyesi festival sezonunuKıbrıs’ın en önemli endemik bitkileri arasında yer alan Orkidelerin en yoğun görüldüğü bölgelerden biri olan Hisarköy’de açıyor.

Lapta Alsancak Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser BRT‘ye festivalin detaylarına ilişkin açıklama yaptı.

Ataser, amaçlarının beldede sınırlarındaki yerleşim yerlerinin özelliklerini , üretimlerini , kültürünü ön plana çıkarıp tanıtmak, geleceğe aktarmak , turizme ve ekonomiye kazandırmak, ülkenin dört bir yanından vatandaşları bir araya getirip sosyalleştirmek ve kaynaştırmak olduğunu kaydetti.

Ataser, beldeyi tüm değerleriyle turizmle bütünleştirmek istediklerini de ekledi.

2024 yılının festival sezonunun , 2-3 Mart’ta gerçekleşecek Hisarköy Orkide Festivali’yle başlayacağını dile getiren Ataser, festivallerde köylerde yaşayan vatandaşlar ve faaliyet gösteren derneklerle işbirliği yapacaklarını belirtti.

Festival, orkide diyarına yürüyüşle başlayacak ardından köy meydanında açılış seremonisi, şiir dinletileri , halk dansları gösterileri dans ve jimnastik gösterileri, defleler ve konserlere ev sahipliği yapacak.

Lapta Alsancak Çamblıbel Belediyesi’nin İlkbahar dönemindeki 3 aylık festival maratonu 4-5 Mayıs’ta Kozanköy Hellim Pastelli Fesitvali’yle tamamlanacak.

Bir yanıt yazın